2 pehara i 13 medalja za TKD “Poskok” na 2 međunarodna taekwondo natjecanja

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je na 2 međunarodna taekwondo natjecanja na kojima je osvojio 2 pehara za ekipne uspjehe te 13 medalja za pojedinačne, 6 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane.

Na turniru u Hadžićima nastupio je posuški tim formaša i bili su jako uspješni. Zlatne medalje u formama osvojili su Sara Grubišić, Manda Pekas i Mate Dragoja, srebrne su osvojili Igor Gavrić, David Dumančić i Lucija Bašić a Jelena Bakula je osvojila brončanu medalju. Formaši su također osvojili pehar za ekipno drugo mijesto u formama.

U Hadžićima su u sportskoj borbi nastupili Ružica Crnogorac i David Bašić, posuški juniori koji se pripremaju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Studenom na Cipru. Ružica i David su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. Poskoke je na ovom turniru vodio trener Petar Boban.

U Omišu su nastupili posuški kadeti koji su se natjecali u sportskoj borbi. Luka Bašić je osvojio zlatnu medalju, Ilija Jukić i Matej Bešlić srebrnu a Slavo Jukić brončanu. Sa ovim rezultatima posušani su osvojili pehar za ekipno prvo mjesto u kadetima.

Poskoke su u Omiš vodili trenerica Martina Kovač i Andrija Jukić.

“Nakon kraće pauze od natjecanja jako uspješno smo krenuli u nastavak sezone u kojoj nas do kraja godine očekuje još dosta natjecanja. Naši formaši koje vodi Lucija Bašić imali su uspješan nastup u Hadžićima te pokazali da su među najboljima u BiH. Također su i juniori odradili dobre borbe u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo gdje će nastupiti pod zastavom BiH. Do tada ih očekuje još nekoliko kontrolnih natjecanja i okupljanja na treninzima reprezentacije da bi se što bolje pripremili. U Omišu su nastupili naši kadeti koje je vodila trenerica Martina Kovač. Ostvarili su dobre rezultate osvojivši jedno zlato, dva srebra i broncu te pehar za ekipno prvo mjesto. Sljedeći naš nastup je u Splitu 30.9.2017, a u tijeku su i pripreme za 1. Prvenstvo Herceg-Bosne kojem je organizator Taekwondo Savez Herceg-Bosne a naš klub domaćin” – kazao je trener Petar Boban.

SirokiBrijeg.info