ŠIROKI BRIJEG – Sve toplije vrijeme u posljednjih nekoliko dana u sami centar Širokog Brijega na “laganu šetnju” privlači naše lokalne zmije!

Svjedoci smo godinama kako ovi gmazovi sve više bez imalo srama dolaze na mjesta gdje se okuplja veća količina ljudi i pri tome ne vide nikakav problem zadati nekome svoj ugriz ako im se suprotstavi, jer kao da znaju da u Domu zdravlja u Širokom Brijegu već duže vremena nema seruma protiv njihovog ugriza.

Volimo se nazivati gradom, a svoje građane ostavljamo na milost i nemilost reakciji liječnika kako da što prije stignu u najbližu zdravstvenu ustanovu kako bi svojim sugrađanima što prije “sredili” protuotrov ili inače ode kod sv. Petra na razgovor da ga primi preko veze.

Nedavno smo u Širokom Brijegu imali dva slučaja gdje su dvije žene pred svojom kućom imale bliski susret s otrovnicama i jedva su preživjele. Prevezene su u Mostar i doslovno se radilo o minutama, a što bi bilo da je došlo do kontakta s djetetom, o tome ne želimo ni pomišljati!

Fotografija koju iznad gledate je prije par dana nastala ispred gradske kavane u Širokom Brijegu. A osoba koja je toj zmijurini skratila dolazak na “kavu” je Mile Kutle – Buda iz Širokog Brijega. Koji je svojim potezom vjerovatno nekome život spasio s obzirom da se objekat nalazi u centru grada, a tim djelom dosta mladih školaraca prolazi.

Naime, seruma antiviperinuma u Domu zdravlja Široki Brijeg nemaju već godinama na stanju niti ga izgleda naručuju. Inače kad bi ga bilo u prodaji cijena mu se kreće od oko 100 KM.

Kolika je cijena ljudskog života?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info