LJUBUŠKI – Općinski sud u Ljubuškom jučer je odredio 30-dnevni pritvor J. NJ. (29) rođenom u Čapljini koji se sumnjiči za nasilje u obitelji, nanošenje lakih tjelesnih ozljeda, oštećenje tuđe stvari i upravljanjem neregistriranim vozilom, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Naime, pritvor je određen zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo nasilja u obitelji.

Kako nam je kazao Aničić, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u ovom slučaju sumnjiči J. NJ. da je u dva navrata počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

J. NJ. se sumnjiči da je dana 21.4.2018. godine u Ljubuškom, u obiteljskoj kući njegove punice, u alkoholiziranom stanju fizički napao svoju suprugu koja je tom prilikom pala i udarila glavom od stepenicu i izgubila svijest. Vidjevši kako bespomoćno leži sestre su joj priskočile u pomoć, kada je osumnjičeni jednu sestru udario šakom u glavu, a drugu uhvatio za ruke i odgurnuo je, nanijevši joj lake tjelesne ozljede. Te prilike porazbijao je stvari po kući tražeći ključeve od vozila i želeći da vozi njihovo maloljetno dijete, koje je u jednom trenutku uzeo, pa kada je dijete počelo da plače ostavio ga je samog na podu dnevne sobe i udaljio se sa vozilom u nepoznatom pravcu.

Dana 3.8.2018. godine, ponovno u alkoholiziranom stanju, fizički je nasrnuo na svoju suprugu u poodmaklom stadiju trudnoće od 7 mjeseci. U jednom momentu kada se njegova supruga udaljavala od njega u smjeru kuće istu je sustigao i šakom udario u glavu, od kojeg udarca je izgubila svijest. Dok je ležala na podu prišao joj je, te nogama i šakama udarao po tijelu i trudničkom stomaku. Te prilike porazbijao je stakla na vozilu i stvari pred kućom, nakon čega je sjeo u vozilo i bez police osiguranja upravljao vozilo kada su ga zaustavili policijski službenici i lišili ga slobode.

SirokiBrijeg.info