Zrinjski bolji od Širokog u derbiju kola

Široki Brijeg nije uspio ostati neporažen u najvećem derbiju. Zrinjski je praktično utakmicu riješio vrlo rano, sredinom prvog poluvremena, i ostali su uzaludni svi pokušaji „Plavo-bijelih“ da poluče bolji rezultat; tek su u samoj završnici za utjehu uspjeli ublažiti poraz.

A sve je počelo velikom prigodom Širokog. U petoj minuti. Cipetić je asistirao Pervanu, ali njegov udarac na gol-crti uspio je zaustaviti Jakovljević i spasiti siguran gol.

U 23. minuti Zrinjski je poveo 1:0. Zlomislić je odlično pronašao Ćorluku koji se ubacio iz drugog plana i pogodio mrežu Širokog. Samo dvije minute kasnije već je bilo 2:0. Loše ispucanu loptu prihvatio je Ćorluka, proslijedio za Ivančića koji je lako svladao vratara Širokog.

Široki je nakon toga zaprijetio preko Pervana i Ćorića, a Zrinjski preko Bilbije i Ivančića, no rezultat se u prvom dijelu više nije mijenjao, na odmor se otišlo s predniošću Zrinjskog od 2:0.

U nastavku je ritam igre dosta pao. Istina, Široki je bio taj koji je inzistirao na igri, tražeći načina da ugrozi vodstvo Mostaraca. Međutim, sve što su uspjeli Karačićevi izabranici bio je autogol Jakovljevića za 2:1 u sami smiraj utakmice nakon ubačaja Cipetića.

STRIJELCI: 1-0 Ćorluka (23), 2-0 Ivančić (25), 2-1 Jakovljević (autogol, 90).

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Jakovljević, Barbarić (62. Tičinović), Bekić, Enin (82. Trebotić), Zlomislić, Bilbija, Filipović, Todorović (73. Sahiti), Ivančić (82 Kunić). Trener: Žižović.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Čuljak (40. Stanić), Ćorić (77. Grgić), Jurilj (46. Jović), Marić, Radeljić, Vukoja (62. Jurić), Begić, Jurić, Pervan (77. Ikić). Trener: Karačić.

NK Široki Brijeg