Željezničar ipak s tri boda otišao s Pecare

Široki je dobro otvorio derbi, bio angažiraniji i opasniji u prvom poluvremenu, no u nastavku je prepustio incijativu Željezničaru koji je to znao iskoristiti i odnijeti pobjedu s Pecare.

Jurilj je prvi zaprijetio već u 2. minuti, nakon njega je “zakuhao” Ikić u 12., Cipetić pokušao nakon solo prodora u 19., a Ćorić je zamalo zakasnio na ubačaj Pervana u 42. Na drugoj strani, Željezničar je bio praktično bez udarca na gol Miškića.

Nastavak je ponudio drukčiju sliku. Obšivač je u 63. minuti neoprezno napravio prekršaj nad Mujezinovićem u kaznenom prostoru Širokog i Sivac je pokazao na bijelu točku. Lendrić je šutirao prizemno, u donji desni kut, međutim Miškić ga je pročitao i ostalo je 0:0. Uzvratili su domaći u 70. minuti preko Jovića, ipak bez prave završnice, a onda je Mujezinović potpuno neometan dugo vukao loptu i odapeo s dvadesetak metara i oštrim i preciznim udarcem pogodio mrežu iza leđa nemoćnog Miškića 0:1.

“Plavo-bijeli” su do kraja pokušali doći barem do poravnanja, međutim bez uspjeha.

STRIJELAC: 0-1 Mujezinović (72).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Obšivač, Ćorić, Jurilj (66. Jović), Marić, Stanić, Begić, Matić, Ikić (71. Angelov), Pervan (s. Jurić). Trener: Karačić.

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Mujezinović, Juričić (58. Lendrić), Štilić, Sadiković (90. Vrhovac), Blažević (75. Alispahić), Šehić, Trener: Osim.

NK Široki Brijeg