ŽELITE LI NAUČITI STVARATI FILM: Otvorene prijave za scenarij – MFF School 2017.

MFF School je međukulturalna filmska radionica koja se održava u sklopu Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu, Bosna i Hercegovina. Za vrijeme radionice koja se održava devet dana, lokalni studenti i studenti iz Sjedinjenih Američkih Država rade na razvoju ideje, scenarija, snimaju i montiraju film te ga premijerno prikažu na prvoj večeri MFF-a.

Otvorena je prijava za sve polaznike MFF School-a, Outside the Lens organizacije i Rough Cut Productions članove, ali i sve prijatelje i obožavatelje MFF Schoola da prijave scenarij za ovogodišnju radionicu, Priopćeno je iz MFF-a.

Što to znači?: Ako ste zainteresirani da prijavite svoj scenariji, postoji mogućnost da baš Vaš scenariji postane film na ovogodišnjoj radionici. Svi scenariji moraju biti poslani na mffschool@gmail.com do 01.08.2017. Svi su pozvani da pošalju svoj uradak! Kada scenariji bude prijavljen, on će biti na raspolaganju studentima MFF School-a da ga iskoriste za svoj pitch na ovogodišnjoj radionici.

Na koji jezik da pišem svoj scenariji?: Ove godine ćemo praviti dva filma. Imati ćemo dva tima: Tim “Red” i tim “Blue”. Tim “Red” treba snimiti film koji je djelomično ili u potpunosti na Hrvatskom jeziku. Dok tim “Blue” može svoj film snimiti na bilo koji jezik. Usprkos tome, molimo vas da pišete scenariji na jezik koji Vam više odgovara, kako svaki scenariji možemo kasnije prevesti ovisno o potrebi za produkciju.

O čemu bi trebao moj sceariji biti? Postoji li neka tema?: Filmove ćemo snimati na lokacijama Planine Blidinje. Za scenarije koji odgovaraju lokaciji Blidinja, postoji veća mogućnost da će biti odabrani. Odgovaraju nam svi žanrovi priča. Od komedija, do trilera, do drame, pa na dalje. Sve ideje su dobrodošle!

Dali mogu surađivati s nekim?: Da! Ohrabljujemo sve studente da surađuju s drugima i zajedno prijave scenariji.

Što ako moj scenariji bude izabran?: Ako Vaš scenariji bude izabran, i Vi ste na MFF School radionici ove godine, onda će te sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarije s drugim piscima. Ako ne budete prisutni na MFF School radionici, onda će te djelomično sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarija, putem Skype-a ovisno o Vašoj vremenskoj zoni od 14. do 20. Kolovoza.

Za više informacija o MFF School, posjetite našu Facebook stranicu.

Za gledanje naših prošlogodišnjih filmova, posjetite naš YouTube kanal.

Za više informacija o Mediteran Film Festivalu, posjetite nas ovdje.

Ako imate bilo kakvih pitanja, molim Vas da kontaktirate: mffschool@gmail.com

MFF School s ponosom zajednički predstavljaju Mediteran Film Festival, Outside the Lens i Rough Cut Productions.

Voditelji MFF School radionice su:

Tim “Red”: Tyler Gunderson – Voditelj Post Produkcije u “YouTube Space LA”, Lucy Eagleson – Voditeljica Programa u “Outside The Lens”, Hilary Morefield – Koordinatorica Programa u “Outside The Lens”

Tim “Blue”: Doug Herman – Osnivač “Rough Cut Productions”, Kyle Petty – Nastavnik u “Outside the Lens”, Sestra Ružica Dodig – “Dubrovnik Film Festival”

Uz dodatnu pomoć: Antoni Ćorić – Snimatelj u “Kadar Produkcija”, Tomislav Topić – Montažer u “Kadar Produkcija”, Tomislav Bubalo – Producent u “Kadar Produkcija”, Olivia Smith – Stažist u “Rough Cut Production”

Ako prilikom pisanja scenarija trebate bilo kakav savjet možete se obratit jednom od naših mentora na e-mail: lucy@outsidethelens.org ili doug@roughcutschools.org.

SirokiBrijeg.info