Zeleni čaj – Zašto ga trebate piti?

Tok dobrih vijesti o zelenom čaju zaista je teško ignorirati. Svako malo pojave se rezultati novog istraživanja provedenog na osobama koje ga redovito konzumiraju, istraživanja koja obore s nogu. Sve smo ih za vas sabrali u ovom popisu, pogledajte!

1. Pomoći će vam da smršavite

Ako ste čvrsto odlučili riješiti se viška kilograma zeleni čaj će vam biti odličan saveznik. Istraživanja su pokazala da ovaj čaj ubrzava sagorijevanje kalorija, ubrzava metabolizam, a smanjuje masnoću u krvi, loš kolesterol, a uz to još i smanjuje želju za hranom. Dakle, želite smršavjeti zdravo – pijte zeleni čaj!

2. Povećava izdržljivost tijekom vježbanja

Nauka kaže da antioksidanti u zelenom čaju povećavaju mogućnost tijela da sagorijevaju masnoću kao gorivo, što znači više izdržljivost mišića, odnosno više energije tijekom vježbanja.

3. Smanjuje rizik od srčanog udara

Redovitim ispijanjem zelenog čaja činite stanice krvnih žila zdravijim, odnosno osiguravate zdrav i neometan protok krvi u tijelu što znači i zdravo srce!

4. Borac protiv raznih oblika raka

Antioksidanti u zelenom čaju su dokazani borci protiv mnogih oblika raka: pluća, dojke, crijeva, kože, želuca, gušterače, jetre, prostate … Potvrđeno je da ekstrakt zelenog čaja uzrokuje smrt stanica tumora i izgladnjuje ih tako što zauzima krvne žile koje ih hrane.

5. Hidratizira

Protivno standardnom mišljenju da zeleni čaj izaziva dodatnu potrebu za vodom, odnosno da dehidratizuje, on zapravo daje tijelu koliko i voda. Ne samo da hidratizira tijelo, zeleni čaj tijelu osigurava i mnogo drugih zdravih sastojaka koji čuvaju tijelo od dehidracije.

6. Štiti kožu od sunca

Trebate zaštitu od štetnih UV zračenja tj.. od sunca? Pijte zeleni čaj! Istraživanje je pokazalo da antioksidanti u zelenom čaju služe kao odlična zaštita od sunca, odnosno od bolesti koje štetni UV zrake mogu izazvati.

7. Pazi na razinu šećera u krvi

Zeleni čaj može učiniti čuda za osobe koje pate od dijabetesa. Nauka kaže da ovaj napitak regulira razinu glukoze i tako usporava rast šećera u krvi. Također stimulira proizvodnju inzulina i rad gušterače. Ovdje do izražaja dolazi i ranije spomenuta prednost zelenog čaja, tj.. sposobnost da održava pravilan i zdrav protok krvi.

8. Dobar za mentalno zdravlje

Polifenoli u zelenom čaju mogu pomoći dijelovima mozga koji reguliraju učenje i memoriju. Zato je ovaj napitak dobar iu prevenciji bolesti poput Parkinsonove ili Alzahjmerova.

9. Borac protiv (preranog) starenja

Koliko su mlade i zdrave naše arterije, toliko smo mladi i zdravi mi. Zeleni čaj, tj.. zdravi sastojci u njemu odlični su borci protiv taloga u krvnim žilama, tvari koja povećava šanse od srčanih bolesti i infarkta, koja nas čini starijim nego što jesmo i koja nam oduzima energiju!

10. Podiže imunitet

Polifenoli i flavonoidi u zelenom čaju podižu imunitet i čine naše tijelo zdravijim i sposobnijim za borbu protiv raznih virusa koji vrebaju.

Zenstvena.com