GRUDE – Nakon što je uvidio da postoji interes župljana za osnivanjem, odnosno obnovom, bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi Ružići, župnik fra Tomislav Jelić pozvao je područno vijeće da posjete župu i prigodnim riječima se obrate župljanima kako bi im malo približili život u Franjevačkom svjetovnom redu ili u narodu poznatijem Trećem redu svetoga Franje.

Tako je u nedjelju 6. studenog 2016. župu Ružići pohodilo nekoliko članova Franjevačkog svjetovnog reda iz Hercegovine zajedno s područnom ministrom Ankicom Zelenika.

fsr7112016-3

Područni duhovni asistent fra Antonio Šakota nije mogao sudjelovati u ovom posjetu, pa je svetu misu predvodio fra Tomislav, a na kraju mise prisutnima se najprije obratila područna ministra Ankica a nakon nje i četvero već zavjetovanih članova iz bratstava Mostar, Široki Brijeg i Kočerin. Oni su govorili o tome kako su se odlučili na pristupanje u Red te su posvjedočili o svom iskustvu života u Franjevačkom svjetovnom redu.

Cilj posjeta bio je župljanima približiti Franjevački svjetovni red i način života u njemu, te im omogućiti susret u kojem mogu pitati ono što ih zanima. Neki su se odmah nakon mise zanimali za životopis svetoga Franje i kako ga mogu nabaviti.

fsr7112016-2

Nadamo se da će se svi oni koji žele bolje upoznati svetoga Franju i Franjevački svjetovni red odazvati pozivu i pridružiti susretima simpatizera koji će se uskoro početi održavati.

Grude-online.info