Započela Devetnica sv. Anti na Humcu, svetu misu predslavio fra Slaven Brekalo

LJUBUŠKI – Na blagdan Bezgriješnog Srca Marijina započela je Devetnica sv. Anti na Humcu. Predmolitelj krunice sv. Ante je bio fra Vlado Lončar, a svetu misu je predslavio fra Slaven Brekalo.

Tema večerašnje Devetnice je milosrđe. Istaknut je značaj proglašenja ove godine Godinom milosrđa, kazavši kako milosrđe nije nešto sladunjavo već nešto veliko i snažno.

“Crkva nas u ovoj Godini milosrđa poziva da budemo ‘milosrdni kao Otac’. Da bismo mogli biti takvi, moramo se najprije susresti s Ocem u Njegovom milosrđu, i ne nadati se samo susretu u vječnosti, ne smatrati ga dalekim stanovnikom neba, već vjerom ‘znati’ i životom kušati da nam je blizu upravo zato što je milosrdan.

Svaki čovjek, bez obzira koliki bio griješnik, će osjetiti Božje milosrđe, jer samo ime Božje je milosrđe i ne postoji grijeh kojeg Bog u svom milosrđu ne može oprostiti”, poručeno je.

Na kraju mise fra Vlado Lončar se zahvalio vjernicima na dolasku, dječjem zboru sv Kate “Radost” na pjevanju i fra Slavenu Brekalu.

Istakao je kako Treći franjevački red i Frama, ovih dana, provode akciju prikupljanja novca i hrane za potrebite u Župi sv. Ante.

Ljubuski.info