WHF objavio natjecateljski program i službenu satnicu festivala

West Herzegowina Fest, koji će se održati od 3. do 5. kolovoza u Širokom Brijegu, nakon selekcije objavio je natjecateljski program i službenu satnicu festivala.

U službeni program festivala selektori West Herzegowina Festa odabrali su od 115 prijavljenih bendova njih deset, od 52 kratka filma 23 te od 142 kratke priče njih 32, priopćili su organizatori.

Glazbeni žiri ove godine čine Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić koncert majstor Simfonijskog orkestra Mostar te kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota, a najbolji styling glazbenika nagradit će Levi’s.

U filmskom žiriju su Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, Đelo Hadžiselimović poznato tv-ime te Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet.

O najboljim kratkim pričama odlučuje žiri kojeg čine hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak spisateljica iz Sinja te beogradski pisac Đorđe Miketić. Nagradu u književnom dijelu festivala osigurao je portal Bljesak.info.

Kao glazbeni gosti prvog dana festivala nastupit će Detour i Jinx, drugog dana nastupit će TBF, a festival će nakon nastupa komičara Željka Pervana i proglašenja najboljih zatvoriti koncert grupe Psihomodo Pop.

Na festivalu, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Ožujskog piva, će sve tri večeri biti upotpunjene programom Silent Disco pod pokroviteljstvom Red Bulla i vodke Svarog, a posjetitelji će moći uživati i u Jäger-zoni.

West Hercegowina Fest, koji se ove godine održava po 15. put, održat će se na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu. Ulaz na festivalske večeri je do 20:30 sati slobodan a nakon toga ulaznice će se plaćati po cijeni od 10 KM.

Više informacija na internetskim stranicama (whfest.com) i na Facebook stranicama Festivala (facebook.com/WestHerzegowinaFest).