VIDEO: Širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić predstavio svoj prvi spot za novu pjesmu ”Tvoj”

Mladi širokobriješki franjevac fra Luka Ćorić (26) u srijedu navečer je predstavio svoj prvi spot za novu pjesmu ”Tvoj”.

Spot je sniman na više lokacija u Chicagu u kojem je fra Luka trenutno na službi.

Pjesma pokušava dočarati dinamiku odnosa između Bogu posvećene osobe i Boga. Izazovi pred kojima smo stavljeni odražavaju trajnu napetost izbora u stvarnosti u kojoj živimo.Vjerujem da se takvo iskustvo može proširiti i izvan redovničkog tj. svećeničkog konteksta jer se naš kršćanski identitet nalazi pred raznim udarima iz svijeta kao i sumnjama koje nas dovode pred odluku, izbor, izjavio je fra Luka Ćorić za Jabuka.tv.

Bog nas poziva da budemo u njegovoj prisutnosti, ali nam i daruje slobodu da se odazovemo, dodao je fra Luka koji potpisuje i glazbu.

Stihove pjesme ”Tvoj” potpisuje mladi franjevac fra Dragan Bolčić.

Riječi nisu prvotno napisane s ciljem da postanu pjesma. Izrasle su iz osobnoga odnosa s Gospodinom, gdje sam svoja iskustva najprije zbio u nekoliko rečenica u tri kratke meditacije uopće ne sluteći da bi mogle imati poetsku formu. U međuvremenu, budući da smo fra Luka i ja prijatelji, potaknuo me je napisati neku pjesmu. Kako prethodno napisah, tada sam neke zapisane misli preoblikovao u poetski izričaj. I tako je pjesma ubrzo nastala, kazao je za portal Jabuka.tv autor stihova fra Dragan.

Za aranžman i produkciju bio je zadužen Damir Shegich dok Jelena Grbavac bila koordinatorica za produkciju. Spot je režirao i snimio Nikola Meteš.

Na dirljiv tekst fra Dragana Bolčića i sjajnu vokalnu-glazbenu interpretaciju fra Luke Ćorića odlučili smo u spotu prikazati suprotstavljene krajnosti između osobnog lutanja i pronalaženja u vjeri kojeg svi prolazimo. Stoga su i kadrovi složeni tako da prikazuju konstantan odgovor na tu dimenziju nutarnje borbe – boje naspram sivila, sunce naspram hladnog i smrznutog, te naposljetku crkvenog i svetog naspram urbanog i svjetovnog, objašnjava nam Meteš.

Spot je sniman nekoliko dana, a iako je najavljen samo izlazak pjesme, fra Luka je svoj prvi spot pustio kao iznenađenje što je izazvalo salve pozitivnih komentara.

S minimalnom opremom i punim srcem kreativnosti je malobrojni tim u sastavu fra Luke, Jelene Grbavac, naše koordinatorice za produkciju, i moje malenkosti krenuo u snimanje po mnogobrojnim lokacijama i raznolikim vremenskim uvjetima diljem Chicaga. Crkvene scene snimljene su u hrvatskim župama Presvetog Srca Isusova i Blaženog Alojzija Stepinca, te ispred franjevačke crkve St. Peter’s in the Loop, zaključio je Nikola Meteš u izjavi za Jabuka.tv.

Jabuka.tv