VIDEO: Prvi singl Joze Mikulića iz Širokog Brijega baš pravi “Mimosvit”!

Jozo Mikulić (22) iz mjesta Kočerin kod Širokoga Brijega snimio je spot za svoj prvi singl “Mimosvit”.

Spot je premijerno prikazan u ponedjeljak u 19:00 sati na CMC-u odnosno u 19:15 sati na YouTubeu.

Ovom pjesmom i spotom želim na šaljiv i zabavan način prikazati moj karakter, hercegovačko podrijetlo i identitet, moj do sadašnji život i način razmišljanja, moje odrastanje i školovanje. Ovom pjesmom i spotom želim mladima poručiti da je potrebno odgovorno, ozbiljno i na vrijeme pristupati školskim obavezama i poslu, bez obzira na iskušenja mladenačkog života, a sve s ciljem osiguravanja kvalitetnijeg života u kasnijim godinama. Također sam ovom pjesmom htio doprinijeti glazbenoj umjetnosti općenito i razvoju pop glazbe u Hercegovini, kazao je mladi pjevač na početku razgovara za portal Jabuka.tv.

Pjesma je snimljena u veljači 2020. godine u MC Pavarotti u Mostaru dok je spot sniman u Kočerinu, a u njemu su glumili Jozini prijatelji i susjedi. Spot je snimao DaVinci Art Studio.

U spot sam uključio svoje susjede i prijatelje. Svi su se rado odazvali i zajedno s mojim ocem Ivanom, Danijelom Ćavarom i Slavenom Ćavarom uputili smo se u avanturu snimanja video spota. Uz mnoštvo zabave i dobre energije na snimanju, uz puno smiješnih scena i razigrane djece, uspjeli smo dobit proizvod s kojim smo željeli u dobrom svijetlu prikazati naš hercegovački identitet, i da pokažemo da se i ovdje može napraviti dobar proizvod za tržište glazbe, smatra mladi glazbenik.

A zašto baš Mimosvit?

Što se tiče naziva pjesme i spota, značenje riječi mimosvit je hercegovački žargon. Kad je netko mimosvit, to znači da odstupa od uobičajenih i normi. Nije k’o ostali svit, poseban je i ne slijedi klasični primjer i pravila pokušavajući nešto promijeniti. U pjesmi sam napisao da nisam mimosvit, nego da sam samo takav rođen, želeći prikazati pozitivan način razmišljanja i pristupa životu, objašnjava Mikulić.

Mladić iz Širokoga Brijega odustao je od fakulteta te se posvetio glazbi. Tekst za svoj prvijenac napisao je, kako kaže, za pet minuta.

Ideja za ovu pjesmu mi je pala kao s neba nakon što sam se 2018. ispisao s Građevinskog fakulteta u Mostaru. Tražio sam životnu svrhu i materiju kojom se želim baviti. Nakon dvomjesečnog razdoblja izučavajući glazbenu produkciju te u međuvremenu sudjelovanjem na tečaju glazbene produkcije EMI u Splitu, napravio sam beat u programu i ispisao tekst u doslovno pet minuta. Pjesma je stajala neko vrijeme, točnije godinu i pol dana, do listopada 2019. kad sam je odlučio studijski snimiti. Uz mnoštvo odbijanja i nezainteresiranosti od mogućih kolega, jednom prilikom sam susreo dvojicu kolega iz iz Širokog Brijega – Marka Karačića Jumbu i Juru Brekala koji su mi pomogli uraditi aranžman. Upoznali su me s nekim lokalnim glazbenicima i odlučili smo snimiti audio snimku pjesme Mimosvit, priča 22-godišnji pjevač za portal Jabuka.tv.

Suradnju je dogovorio s hrvatskom diskografskom kućom Hit Records.

Do Hit Recordsa sam došao putem njihovog glavnog glazbenog urednika Miroslava Rusa, inače vrsnog autora, sjajnog glazbenika koji je pisao pjesme za mnoge velike izvođače u regiji. Poslao sam mu materijal koji mu se svidio te smo započeli suradnju. S Hit Recordsom planiram nastaviti suradnju te nastaviti ‘izbacivati’ singlove zajedno s njima, zaključio je Jozo Mikulić.

Jabuka.tv