Veliki uspjeh širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića u Žepču

Veliki uspjeh ostvarili su učenici širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića u Žepču na 24. federalnom natjecanju iz matematike učenika srednjih škola u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i po hrvatskom planu i programu.

Daleko najbolji

Učenici širokobriješke Gimnazije bili su daleko najbolji na natjecanju matematičara na kojem je nastupilo 225 učenika osvojivši tri prva i jedno drugo mjesto. U konkurenciji prvih razreda najbolji rezultat ostvarila je Jelena Čolak iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, drugo mjesto osvojio je Matija Tomić iz KŠC “Don Bosco”, dok je treće mjesto pripalo Maku Peharu iz KŠC “Sv. Franjo” iz Tuzle. U konkurenciji drugih razreda najbolja je bila Gabrijela Galić iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, drugo mjesto osvojio je Tomislav Pavković iz iste škole, dok je treći bio Toni Bašić iz KŠC “Sv. Josip” iz Sarajeva. Kod učenika trećih razreda najbolji je bio Marin Ćubela iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, drugi je bio njegov školski kolega Marko Rezić, a treći Luka Bošnjaković iz KŠC “Sv. Pavao” iz Zenice. U konkurenciji četvrtih razreda prvo mjesto pripalo je Anđeli Spajić iz širokobriješke Gimnazije, drugo Romani Blažević i SŠ Čapljina, a treće Barbari Raguž iz SŠ Stolac. Deset najboljih matematičara s ovog natjecanja ići će na državno natjecanje, dok najbolji s tog natjecanja idu na Svjetsku matematičku olimpijadu.

sufgm 1

Povijest Centra

Organizator 24. federalnog natjecanja najboljih matematičara je Udruga matematičara “Ruđer Bošković” iz Mostara.

Natjecanje je održano u KSC “Don Bosco”, a njegov ravnatelj don Milan Ivančević je sudionike natjecanja upoznao i kratko proveo kroz povijest Centra i rada salezijanaca. Otvaranju je nazočio i pomoćnik općinskog načelnika Ilija Barešić koji je zahvalio salezijancima na 20-godišnjem predanom radu s mladima. Natjecanje je otvorio Niko Sušac, predsjednik Udruge matematičara “Ruđer Bošković”.

Miro Bošnjak / Vecernji.ba