Uvjerljive pobjeda boćara iz Gruda koji drže vrh tabele i pobjeda Širokog koji se nalazi na 5 mjestu

Boćari Gruda nakon prve polovice momčadskog dijela prvenstva potvrdili su se kao najstabilniji sastav. Prvak je marljivo sakupljao bodove pri tome izgubivši samo jedan bod u susretu protiv Bure, koja je kao najozbiljniji konkurent zaostala već dva boda.

Gube jake utakmice

Treći kandidat za naslov, mostarski Ante Rozić, s tri boda zaostatka i s promjenjivom formom teško može ugroziti stabilne Gruđane. Naime, Mostarci koji domaće utakmice igraju u Grudama još nisu preboljeli bolesti nadarenih momčadi, redovito gube jake utakmice, a onda se iskaljuju na slabijima. Upravo bi se kroz tu prizmu mogla promatrati pobjeda u zadnjem kolu prve polovice sezone protiv Napredak Wille, koju su dobili 22:2, ali što to vrijedi kad su “pali” u Neumu te izgubili derbi protiv Gruda.

Za razliku od Mostaraca, imponira stabilnost Gruđana, koji su se oslabljeni “provukli” protiv motiviranih Dračevljana. Poslije prve četiri discipline bilo je neodlučno 4:4, zatim su domaći boćari iskoristili izostanak Stjepana Kalpurala, najboljeg brzinca u BiH i neočekivano slavili u brzincu s 22 pogotka Brune Raiča i tako ponovi izvukli neodlučno 4:4. S 8:8 ušlo se u završnicu, međutim, domaći su “pali”, dobili samo trojku, mada su u pojedincu i paru sve do završnice imali prednost, ali su pribraniji Gruđani na koncu dobili tri od četiri partije i izvukli pobjedu 14:10. Grude ne bi bile Grude, klub s najviše naslova u bh. boćanju, da se ne “izvuku” i iz teških situacija.

– Imali smo priliku, ali je nismo iskoristili. Jedan od glavnih krivaca za to sam i ja, redom sam gubio partije. Žao mi je zbog nekih suigrača, recimo Šćepe Matića koji je odigrao izvrsno i dobio sve tri partije, ali tako je to u sportu, samokritičan je Frano Sušić, boćar i voditelj momčadi Dračeva.

Malo iznenađenje

Malo iznenađenje je sigurna pobjeda Širokog protiv Neuma, 14:10, koji također pokazuje slabosti ekipa kratkog daha. Rezultati sedmog kola Prve boćarske lige: Dračevo – Grude 10:14, Široki – Neum 14:10, Ante Rozić – Napredak Willa 22:2, slobodna Bura. Poredak: 1. Grude 11, 2. Bura 9, 3. Ante Rozić 8, 4. Neum 6, 5. Široki 5, 6. Dračevo 2, 7. Napredak Willa 1 bod.

Prvenstvo se nastavlja bez stanke utakmicama osmog kola, a u četvrtak, 26. 5., na rasporedu je i četvrtfinale kupa.

Dušan Musa / Večernji list BiH