U slovenskom gradu Laško od 8. do 10. rujna održalo se 19. Europsko prvenstvo mažoretkinja. Natjecali su se najbolji timovi iz europskih država u 87 formacija i 176 neformacija. Mažoretkinje Široki, koje su se natjecale u svim kategorijama, doma su se vratile sa zavidnim rezultatima, ukupno 10 medalja, od čega čak tri zlata, što je povijesni uspijeh za širokobriježanke. Nakon povratka usljedilo je slavlje i brojne čestitke sa svih strana, a trenerica se sa svojim timom trebala propremiti i za nove audicije.

Ipak, djevojke su pronašle vremena za razgovor s ekipom portala Jabuka.tv. O pripremama, uspjehu na prvenstvu i osvojenim medaljama govorile su Karla Luburić, predvodnica seniorskog A sastava, Marija Hrkać, predvodnica juniorskog A sastava, te seniorka Marija Mandić koja je u solo kategoriji obranila titulu europske prvakinje.

Karla, koja uz status prve predvodnice još i studira, za portal Jabuka.tv izjavila je:

“Presretna sam jer smo uspjele obraniti titulu viceprvakinja europe i dobiti zlatni status koji se dodjeljuje po broju osvojenih bodova. Iza nas je dugo i teško ljeto i teška sezona. Ponekada je bilo nemoguće uskladiti fakultet i posao, te treninge i nastupe kojih smo ove godine imali više no ikada. Cijelo ljeto s treninzima smo startali u 6:00 sati ujutro i stvarno nam nije bilo lako. Treninzi su nam trajali minimalno 4 sata i jedva smo izdržavale, ali nismo htjele odustati. Bile smo jedini sastav na europskom prvenstvu koji se natjecao u 2 kategorije: štap i pom-pon, dok svi ostali imaju ili štap ili pom pon pa smo zbog toga bile i pod većim pritiskom, ali i posebno sretne nakon svih odrađenih nastupa. Svi su bili oduševljeni našim koreografijama i prilazili su nam i čestitali.”

Juniorska predvodnica, Marija, ovo će prvenstvo pamtiti kao posljednje koje je “odradila” sa juniorkama jer prelazi u stariji seniorski tim:

“Kao predvodnica juniorskog A sastava, zahvaljujem svojim curama jer su me učinile najponosnijom ovo prvenstvo. Osim sto su se pokazale kao najuspješnije, pokazale su koliko mogu dobro funkcionirati zajedno i koliko im sve ovo znači. Hvala im sto su mi priuštile da se nakon dugog niza godina popnem na tron u kategoriji štap, u konkurenciji od čak 17 timova. Zaista sam preponosna na njih. Dakako, tu su i neformacije koje su zablistale i na koje sam posebno ponosna jer se ističu svojim radom i predanošću, sto se može vidjeti i po rezultatima. Eto, nakon svega, hvala mojim curama jer si mi zadnju godinu natjecanja s juniorima učinile zaista posebnom i nezaboravnom.”

Seniorka Marija Mandić, koja je obranila titulu europske prvakinje, za portal Jabuka.tv izjavila je: “Konkurencija je bila velika i uživala sam sudjelovati u samom natjecanju s mnoštvom djevojaka koje dolaze iz različitih dijelova Europe. Što se tiče obrane titule jako sam sretna i zadovoljna sa svojom izvedbom, a posebno me veseli što sam drugi put za redom ponovila isti uspjeh i ponovno zauzela 1.mjesto na Europskom natjecanju. Smatram da smo ponovno, moje cure i ja dokazale kako i mali Široki može daleko dospjeti i da definitivno zaslužujemo sam vrh u Europi.”

U razgovoru s timom doznajemo da se ove djevojke ne planiraju više odmarati i da već od ponedjeljka kreću s pripremama za nastupe i sljedeće državno natjecanje. Za portal Jabuka.tv otkrile su i da će biti dio jednog velikog humanitarnog događaja u njihovom gradu, ali ne žele nam otkriti više detalja.

I ove godine im je za odlazak na natjecanje bila potrebna pomoć grada i sponzora, pa su djevojke zahvalile gradonačelniku Miri Kraljeviću i Općini Široki Brijeg, ŽZH te Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ledi i Nampeku za vodu i lunch pakete, te Cezar Internacional za hulakopke s kojima su opskrbili sve njihove natjecateljice.

Sve djevojčice koje bi se htjele pridružiti ovoj velikoj zlatnoj obitelji, gdje se osim ljubavi prema plesu promovira i odgovornost prema radu, upornost i timski rad mogu to učiniti svakog ponedjeljka i četvrtka u rujnu, od 17:00 do 18:00 sati u prostorijama Prve osnovne škole u Klancu. Za sve dodatne informacije, posjetite njihovu službenu Facebook stranicu Mažoretkinje Široki.

I za kraj donosimo popis svih osvojenih medalja širobriježanki:

Neformacije:

Kadetkinje duo pom-pon 1. mjesto: Lucija Čolak i Sara Ivanković

Juniorke solo pom-pon 1. mjesto: Mia Iva Ćavar

Juniorke solo štap 3. mjesto: Danijela Topić

Seniorke solo pom-pon 1. mjesto: Marija Mandić

Seniorke duo pom-pon 2. mjesto: Lucija Lasić i Irena Karačić

Seniorke duo štap 3. mjesto: Marta Grubešić i Antonija Rezić

Formacije:

Kadeti formacija štap 3. mjesto

Juniori formacija štap 3. mjesto

Juniori formacija pom-pon 2. mjesto

Seniori formacija pom-pon 2. mjesto

Zlatni status za seniorski A sastav.

Jabuka.tv