Home Sport Ostali sportovi Ukupno 10 medalja, od čega čak tri zlata sa 19. Europskog prvenstva mažoretkinja, što je povijesni uspijeh

Ukupno 10 medalja, od čega čak tri zlata sa 19. Europskog prvenstva mažoretkinja, što je povijesni uspijeh

0
Ukupno 10 medalja, od čega čak tri zlata sa 19. Europskog prvenstva mažoretkinja, što je povijesni uspijeh

U slovenskom gradu Laško od 8. do 10. rujna održalo se 19. Europsko prvenstvo mažoretkinja. Natjecali su se najbolji timovi iz europskih država u 87 formacija i 176 neformacija. Mažoretkinje Široki, koje su se natjecale u svim kategorijama, doma su se vratile sa zavidnim rezultatima, ukupno 10 medalja, od čega čak tri zlata, što je povijesni uspijeh za širokobriježanke. Nakon povratka usljedilo je slavlje i brojne čestitke sa svih strana, a trenerica se sa svojim timom trebala propremiti i za nove audicije.

Ipak, djevojke su pronašle vremena za razgovor s ekipom portala Jabuka.tv. O pripremama, uspjehu na prvenstvu i osvojenim medaljama govorile su Karla Luburić, predvodnica seniorskog A sastava, Marija Hrkać, predvodnica juniorskog A sastava, te seniorka Marija Mandić koja je u solo kategoriji obranila titulu europske prvakinje.

Karla, koja uz status prve predvodnice još i studira, za portal Jabuka.tv izjavila je:

“Presretna sam jer smo uspjele obraniti titulu viceprvakinja europe i dobiti zlatni status koji se dodjeljuje po broju osvojenih bodova. Iza nas je dugo i teško ljeto i teška sezona. Ponekada je bilo nemoguće uskladiti fakultet i posao, te treninge i nastupe kojih smo ove godine imali više no ikada. Cijelo ljeto s treninzima smo startali u 6:00 sati ujutro i stvarno nam nije bilo lako. Treninzi su nam trajali minimalno 4 sata i jedva smo izdržavale, ali nismo htjele odustati. Bile smo jedini sastav na europskom prvenstvu koji se natjecao u 2 kategorije: štap i pom-pon, dok svi ostali imaju ili štap ili pom pon pa smo zbog toga bile i pod većim pritiskom, ali i posebno sretne nakon svih odrađenih nastupa. Svi su bili oduševljeni našim koreografijama i prilazili su nam i čestitali.”

Juniorska predvodnica, Marija, ovo će prvenstvo pamtiti kao posljednje koje je “odradila” sa juniorkama jer prelazi u stariji seniorski tim:

“Kao predvodnica juniorskog A sastava, zahvaljujem svojim curama jer su me učinile najponosnijom ovo prvenstvo. Osim sto su se pokazale kao najuspješnije, pokazale su koliko mogu dobro funkcionirati zajedno i koliko im sve ovo znači. Hvala im sto su mi priuštile da se nakon dugog niza godina popnem na tron u kategoriji štap, u konkurenciji od čak 17 timova. Zaista sam preponosna na njih. Dakako, tu su i neformacije koje su zablistale i na koje sam posebno ponosna jer se ističu svojim radom i predanošću, sto se može vidjeti i po rezultatima. Eto, nakon svega, hvala mojim curama jer si mi zadnju godinu natjecanja s juniorima učinile zaista posebnom i nezaboravnom.”

Seniorka Marija Mandić, koja je obranila titulu europske prvakinje, za portal Jabuka.tv izjavila je: “Konkurencija je bila velika i uživala sam sudjelovati u samom natjecanju s mnoštvom djevojaka koje dolaze iz različitih dijelova Europe. Što se tiče obrane titule jako sam sretna i zadovoljna sa svojom izvedbom, a posebno me veseli što sam drugi put za redom ponovila isti uspjeh i ponovno zauzela 1.mjesto na Europskom natjecanju. Smatram da smo ponovno, moje cure i ja dokazale kako i mali Široki može daleko dospjeti i da definitivno zaslužujemo sam vrh u Europi.”

U razgovoru s timom doznajemo da se ove djevojke ne planiraju više odmarati i da već od ponedjeljka kreću s pripremama za nastupe i sljedeće državno natjecanje. Za portal Jabuka.tv otkrile su i da će biti dio jednog velikog humanitarnog događaja u njihovom gradu, ali ne žele nam otkriti više detalja.

I ove godine im je za odlazak na natjecanje bila potrebna pomoć grada i sponzora, pa su djevojke zahvalile gradonačelniku Miri Kraljeviću i Općini Široki Brijeg, ŽZH te Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ledi i Nampeku za vodu i lunch pakete, te Cezar Internacional za hulakopke s kojima su opskrbili sve njihove natjecateljice.

Sve djevojčice koje bi se htjele pridružiti ovoj velikoj zlatnoj obitelji, gdje se osim ljubavi prema plesu promovira i odgovornost prema radu, upornost i timski rad mogu to učiniti svakog ponedjeljka i četvrtka u rujnu, od 17:00 do 18:00 sati u prostorijama Prve osnovne škole u Klancu. Za sve dodatne informacije, posjetite njihovu službenu Facebook stranicu Mažoretkinje Široki.

I za kraj donosimo popis svih osvojenih medalja širobriježanki:

Neformacije:

Kadetkinje duo pom-pon 1. mjesto: Lucija Čolak i Sara Ivanković

Juniorke solo pom-pon 1. mjesto: Mia Iva Ćavar

Juniorke solo štap 3. mjesto: Danijela Topić

Seniorke solo pom-pon 1. mjesto: Marija Mandić

Seniorke duo pom-pon 2. mjesto: Lucija Lasić i Irena Karačić

Seniorke duo štap 3. mjesto: Marta Grubešić i Antonija Rezić

Formacije:

Kadeti formacija štap 3. mjesto

Juniori formacija štap 3. mjesto

Juniori formacija pom-pon 2. mjesto

Seniori formacija pom-pon 2. mjesto

Zlatni status za seniorski A sastav.

Jabuka.tv