U zadnjim minutama Jurilj nova tri boda donio ekipi s Pecare

Široki je u samoj završnici slomio otpor tradicionalno neugodnog Olimpika i golom Jurilja osvojio sva tri boda. Jurilj je iz neposredne blizine ubacio loptu u mrežu Hadžića za veliku radost domaćih, a istom igraču je samo tri minute ranije poništen zgoditak zbog navodnog zaleđa. Inače, Jurilj je u igru ušao u 66. minuti zajedno sa S. Jurićem i Vukojom, a od tog trenutka porastao je pritisak „Plavo-bijelih“ koji je, eto, urodio plodom u samoj završnici susreta.

Široki je cijelo vrijeme susreta bio bolja momčad i imao inicijativu, dok su se gosti ograničili na defenzivu i eventualne protuudare od kojih nije bilo ozbiljnije prijetnje po Zlomislića. Ipak, bili su blizu bodu sve do same završnice susreta, jer su Angelov, Jović, Ikić i Jurić u nekoliko navrata bili neprecizni iz dobrih situacija ili je, pak, Hadžić bio na visini zadatka. Najbliži zgoditku bio je Angelov u 40. minuti kada je pogodio gredu.

STRIJELAC: 1-0 Jurilj (87).

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Čuljak, Angelov (66. S. Jurić), Jović, Marić, Radeljić, Begić, M. Jurić, Ikić (66. Jurilj), Pervan (66. Vukoja), Knežević (88. Ćorić). Trener: Karačić.

OLIMPIK: Hadžić, Ojdanić, Bajraktarević, Karić, Mahmutović (74. Jusufi), Perišić, Handžić (68. Muminović), Imamović (87. Tabaković), Lekanić, Hasanović, Dujmović. Trener: Selimović.

Karačić: Upisali smo vrijedna tri boda

-Ovo je jako bitna pobjeda za nas, upisali smo vrijedna tri boda. Moram priznati kako igra nije bila na onoj razini na kojoj želim gledati svoju momčad. Sigurno je traga ostavila i stanka zbog koronavirusa. S druge strane, FK Olimpik Sarajevo je organizirano stajao na terenu, branio se i nismo znali adekvatno odgovoriti. Nismo imali pravi ritam, kasnili smo u odlukama, poglavito u onim situacijama koje zahtijevaju brze odluke. Ulaskom Alena Jurilja, Bože Vukoje i Stipe Jurića dobili smo na svježini, malo podignuli ritam i na kraju spretno došli do gola iz prekida, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za novinare nakon minimalne pobjede nad FK Olimpik Sarajevo u 13. kolu m:tel Premijer lige BiH

NK Široki Brijeg