U Širokom Brijegu prisjetili se smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske

Danas se navršava 21 godina od smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Paljenjem svijeća kod spomenika smještenog ispred zgrade Gradske uprave, u Širokom Brijegu obilježena je 21. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana. Svijeće su upalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Miro Kraljević sa suradnicima, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i predstavnici drugih razina vlasti.

“Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što” bilo je temeljno načelo i životni put utemeljitelja suverene hrvatske države dr. Franje Tuđmana. Pod Tuđmanovim vodstvom Hrvatska je postala neovisna država, oduprla se srbočetničkoj agresiji, oslobodila okupirana područja te ostvarila suverenitet na cijelom teritoriju. Hrvatski građani povjerenje Tuđmanu iskazali su i na prvim neposrednim predsjedničkim izborima 1992. godine, a potom i na predsjedničkim izborima 1995. Drugi predsjednički mandat nije završio, umro je 10. prosinca 1999. godine.

U povodu 4. godišnjice smrti, 2003. godine, ispred zgrade Gradske uprave Širokog Brijega, podignut je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Grad Široki Brijeg