U Ljubuškom održana tribina o humanitarnoj angažiranosti – Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Udruga Pravi put u suradnji s gradom Ljubuškim u petak večer je organizirala tribinu o humanitarnoj angažiranosti – Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

Tribina je održana u Parku hrvatskih banova u Ljubuškom (preko puta OŠ Marka Marulića).

U programu su sudjelovali: Žana Alpeza, predsjednica Udruge Pravi put, Zoran Musa i Ivan Mlinarević (Udruga mladih Agape), te Zoran Kavedžić (Akademija Čapljina).

Kroz njihove različite priče posjetitelji tribine su mogli saznati koji je zapravo smisao humanitarnog djelovanja, što ono nama kao pojedincima donosi i zašto je važno pomagati onima koji su u potrebi.

„Cilj ove tribine je bio da zajedno s panelistima na neki način svojim primjerom damo afinitet kako možemo djelovati u lokalnoj zajednici, gradu… Kad se kaže humanitarna angažiranost mnogi misle da je riječ samo o novcu ili nekim sličnim humanitarnim aktivnostima, no nije, ovdje je riječ i o načinu na koji mi kao pojedinci, grupa, udruge ili ostale institucije možemo svakodnevno pomoći kroz edukacije, besplatnim volontiranjem, kroz posjećivanja ili slično. Cilj tribine je upravo bio da pokažemo određene primjere iz naše sfere djelovanja,“ kazala je, među ostalim, Žana Alpeza za Radio Ljubuški.

Tribinom je odlično moderirala Antonela Marinović Musa, a u glazbenom dijelu nastupio je Mislav Ramljak.

Radio Ljubuški