U Grudama mališani uživali u predstavi “Betlehemska crna ovca”, Lutkarskog kazališta iz Mostara

GRUDE – Predstava Lutkarskog kazališta iz Mostara Betlehemska crna ovca, autorice Livije Kroflin i u režiji Zvonke Festinija, odigrana je 15. studenoga 2015. s početkom u 10.00 sati u Kino dvorani u Grudama. Prvi put na jednom mjestu uoči Božićnih blagdana okupila su se djeca iz svih grudskih vrtića, njih negdje oko 180. Zajedno sa svojim odgajateljicama, tu su bili djeca polaznici dječjih vrtića Grude, Kockica, Poni i Sunce. Skoro da se nisu vidjeli iz svojih stolica tijekom predstave, no to ih nije zaustavilo u aktivnom sudjelovanju tijekom kvalitetne lutkarske igre s Božićnom tematikom.

gbhs m 18122015 1

Kada se na koncu predstave pojavio Sveti Nikola i otpjevao s djecom prigodnu pjesmu i počeo dijeliti prigodne darove veselju nije bilo kraja. Uskoro su se pojavili i načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ zaželjevši svima Sretan Božić.

Treba napomenuti pomoć poduzeća Autoherc-Grude u prijevozu sve vrtićke djece kao i policije kako bi se najmlađi osjećali sigurno u prometu. Već smo napomenuli darove za djecu a njih su poklonili poduzeće T.P. Drinovci i Violeta, te im se zahvaljujemo kao i svima koji su pomogli ovaj lijep događaj. Potrebito je od malih nogu učiti našu djecu aktivnom korištenju kulturnih sadržaja.

Općina Grude