Taekwondo klub “Poskok” sa osam natjecatelja pokupio sedam medelja na “Iskra open 2018”

U Sportsko-kulturnom centru u Hadžićima danas se održao međunarodni taekwondo turnir u sportskoj borbi, formama i kicku pod nazivom “Iskra open 2018” na kojem je nastupilo više od 250 natjecatelja iz 31 kluba sa prostora Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub “Poskok” je nastupio sa svijih 8 natjecatelja u formama koji su se izborili za 4 zlatne 1 srebrnu i 2 brončane medalje.

Zlatne su osvojili Matej Bešlić, Mate Dragoja, Sara Grubišić i Jelena Bakula, srebrnu Igor Gavrić a brončane Manda Pekas i David Dumančić. Iva Tomić je ovaj put u najbrojnijoj kategoriji ostala bez medalje. Poskoci su također osvojili pehar za ekipno 3 mjesto u formama a Matej Bešlić je proglašen najboljim muškim formašem.

Na ovom natjecanju je nastupila i posušanka Lucija Bašić koja je osvojila srebrnu medalju u katekoriji seniorki. Lucija od ove godina nestupa za Sveučilišni taekwondo klub “Student” iz Mostara. Klub će okupljati studente taekwondoaše koji studiraju u Mostaru a ovo je prvi službeni nastup ovog kluba i prva osvojena medalja. Na natjecanju je sudio član kluba Danijel Boban kojem je ovo bilo prvo iskustvo u suđenju.

“Ovaj nastup je bio kontrolni za naše formaše pred Državno prvenstvo koje nas očekuje sljedeću subotu u Brčkom. Rezultati na ovom natjecanju su pokazali da smo spremni za obranu titule prvaka Države iako će konkurencija biti veća i kvalitetnija nego do sada. Naš hendikep ove godine je to što će neki naši formaši nastupiti u sportskoj borbi a ove godine smo ostali i bez seniorskih natjecatelja u formama. Osim u formama na Državnom prvemstvu naš klub će nastupiti u sportskoj borbi gdje također očekujemo dobre rezultate. Čestitke mojim sportašima na ostvarenim rezultatima a zahvaljujem se našem stalnom sponzoru rent a car ” BGL COMMERCE” koji nas vjerno podržavaju”- kazao je na kraju Petar Boban, predsjednik kluba.

SirokiBrijeg.info