Taekwondo klub „Poskok“ marljivo se priprema za nastup na “4. Hrvatskim svjetskim igrama 2017“

Dok je većina članova kluba odmarala od protekle polu sezone, nekoliko članova se svakodnevnim treninzima marljivo priprema za nastup na “4. Hrvatskim svjetskim igrama 2017“ koje se održavaju u Zagrebu od 18. do 22.7.2017 godine. Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja će nastupiti u sklopu oko 300 hrvatskih sportaša iz Bosne i Hercegovine a predstavljati će ga devet članova koji će nastupiti u taekwondou i atletici.

U sportskoj borbi nastupiti će Mihaela Senjak, Martina Kovač, David Bašić, Karlo Galić i Kristian Miličević a u formama Martina Grubišić, Lucija Bašić, Danijel Boban i Petar Boban.

Osim predstavnika posuškog taekwondo kluba na „4. Hrvatskim svjetskim igrama 2017“ u taekwondou će nastupiti i predstavnici iz Livna, Tomislavgrada, Mostara, Fojnice i Orašja.

Ovo su četvrte igre i do sada najbrojnije, a na njima će nastupiti preko 1000 natjecatelja hrvata iz 31 zemlje svijeta koji će se natjecati u 16 različitih sportova. Cilj Igara je kroz prvenstveno kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati im poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta u zemljama u kojima žive i jačanja hrvatskog zajedništva. Moto Igara 2017 je „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“.

Hrvatske svjetske igre su održane dva puta u Zadru (2006 i 2010) i u Zagrebu 2014. Godine.

SirokiBrijeg.info