Dok je većina članova kluba odmarala od protekle polu sezone, nekoliko članova se svakodnevnim treninzima marljivo priprema za nastup na “4. Hrvatskim svjetskim igrama 2017“ koje se održavaju u Zagrebu od 18. do 22.7.2017 godine. Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja će nastupiti u sklopu oko 300 hrvatskih sportaša iz Bosne i Hercegovine a predstavljati će ga devet članova koji će nastupiti u taekwondou i atletici.

U sportskoj borbi nastupiti će Mihaela Senjak, Martina Kovač, David Bašić, Karlo Galić i Kristian Miličević a u formama Martina Grubišić, Lucija Bašić, Danijel Boban i Petar Boban.

Osim predstavnika posuškog taekwondo kluba na „4. Hrvatskim svjetskim igrama 2017“ u taekwondou će nastupiti i predstavnici iz Livna, Tomislavgrada, Mostara, Fojnice i Orašja.

Ovo su četvrte igre i do sada najbrojnije, a na njima će nastupiti preko 1000 natjecatelja hrvata iz 31 zemlje svijeta koji će se natjecati u 16 različitih sportova. Cilj Igara je kroz prvenstveno kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati im poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta u zemljama u kojima žive i jačanja hrvatskog zajedništva. Moto Igara 2017 je „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“.

Hrvatske svjetske igre su održane dva puta u Zadru (2006 i 2010) i u Zagrebu 2014. Godine.

SirokiBrijeg.info