Stanko Ivanković osvojio srebro na Balkanskom prvenstvu za veterane u Novom Sadu

NOVI SAD – U vikendu iza nas održano je Prvenstvo Balkana u atletici za veterane, a boje Bosne i Hercegovine na ovom natjecanju još je jednom iznimno uspješno branio Širokobriježanin Stanko Ivanković – Stankan.

U kategoriji 50+ sudjelovao je u dvije discipline, te u utrci na 110 metara prepone zauzeo sjajno drugo mjesto, dok je u utrci na 1500 metara bio osmi.

“Prezadovoljan sam svojim nastupom pošto sam na 110 metara prepone obranio srebreno odličje, ali što me posebno raduje s boljim vremenom (23.81) nego na prošlom Prvenstvu. Godine idu, a ja sam eto sve brži i brži” – našalio se vidno zadovoljni Stankan prilikom davanja prve izjave nakon istrčane utrke.

U utrci na 1500 metara nije bio u krugu favorita, no s obzirom na konkurenciju u ovoj disciplini i osmo mjesto se može okarakterizirati kao jako dobar rezultat, posebno ako se zna da Ivanković za mlađih dana nije bio aktivan atletičar, ali je trenirajući sa svojom kćerkom Martinom, negdašnjom državnom prvakinjom, istinski zavolio ovaj sport, te se prije par godina uključio u veteranska natjecanja, a kako vidimo kroz ostvarene rezultate uloženi trud i stalni treninzi nisu bili uzaludni.

Dnevno.ba