Slikari i kreativci izložbom upotpunili Ljubuško kulturno ljeto

Koćuša, Čeveljuša i Kravice predstavljaju pravu malu oazu mira i ljepote te su postali prepoznatljiv simbol općine Ljubuški. Na tim mjestima se mogu doživjeti jedinstveni i neponovljivi prizori koji dočaravaju svu ljepotu i raskoš hercegovačke ljepotice i zato tamo veliki broj Ljubušaka traži spas od vrućina u ovim ljetnim danima.

Baš iz tog razloga Općina Ljubuški je povodom „Ljubuškog ljeta 2017.“ organizirala je prodajnu izložbu ljubuških umjetnika i kreativaca. Tako je trodnevnom izložbom jučer na Koćuši, danas na Čeveljuši i sutra na Kravici skupina likovnih kreativaca odlučila predstaviti svoja djela široj publici, samim tim i raskošni opus svojih ideja. Na ovoj prodajnoj izloži izložena su djela različitih tehnika i materijala koji su pod rukom umjetnika dobili svoj oblik i značenje.

Sudionici i izlagači su Lucija Miličević, Toni Kozarić, Tamara Herceg, Marjeta Alilović, Nina Jakiša, Slađana Milićević i Milana Nižić. Osim izložbe likovnih radova posjetitelji imaju priliku vidjeti i izložbu fotografija Perice Biške i Patrika Bilića, članova Foto kluba Fokus Ljubuški te kreativaca Kreativni kutak Vukšić te Anita Decoupage.

„Ovom izložbom želimo poručiti da mi jednostavno radimo, izlažemo naše radove, onako kako mi vidimo svijet oko sebe i kako ga prezentiramo drugim ljudima. Često ostanemo neshvaćeni i neprepoznati ali nam je drago komunicirati s ljudima koje zanima naš način gledanja i promatranja svijeta. Želimo da ljudi znaju za nas jer mi u Ljubuškom kao umjetnici, niti imamo prostore, niti imamo udrugu gdje bi mogli raditi, stvarati i ljudima prezentirati umjetnost“, rekla je Slađana Miličević koja je na izložbi izložila svoje radove.

Izložba je prodajnog karaktera i predstavlja jedan mali dio aktivnosti likovnih umjetnika iz Ljubuškog. Ovi umjetnici izlaganjem svojih radova žele promijeniti trenutno stanje i odnos prema likovnoj kulturi te su ustrajni u svome izražavanju i kreiranju djela i na takva način pozitivno predstavljaju naš grad.

U sklopu ovog drugog dana izložbe na Čeveljuši je organizirana i zanimljiva jednodnevna slikarska kolonija sa srednjoškolcima.

„Pošto smo u prirodi, radili smo pejzaže vezane za slapove i to su većinom bili pejzaži akrilnim bojama. Sudjelovala su djeca likovne sekcije Gimnazije Ljubuški koje nam je izabrala njihova prof. Tamara Herceg tako da s njima nije trebalo raditi dodatnu edukaciju i uvođenje u rad jer su došli s predznanjem. Smisao ove izložbe jeste približit umjetnost ljudima da se upoznaju da ima u Ljubuškom dosta umjetnika i kreativaca te međusobno druženje umjetnika“, rekla je Lucija Miličević voditeljica izložbe i kolonije ljubuških kreativaca.

„Moja prijateljica iz razreda mi je predložila da se uključim u ovu kreativnu radionicu na kojoj smo uglavnom crtali pejzaž. Ja sam akrilnim bojama crtala Kravicu i ovo je bila prilika za još bolje upoznavanje i druženje među nama“, rekla je Anica Heceg sudionica slikarske kolonije na Koćuši.

Sudionica ove likovne kolonije bila je i Simonu Barišić koja je već od ranog djetinjstva pokazivala neobičnu kreativnost te sklonost prema umjetničkom stvaralaštvu. Ona nam je kazala: „Došli smo u dva sata na ovu kreativnu radionicu slikati. Posebno mi se svidjelo što smo bili na otvorenom. Malo je bilo vruće, ali smo izdržali. Super je bilo to što smo se mogli zajedno dogovarati što ćemo crtati. Ja sam crtala, ovu mlinicu na Koćuši, ali nisam još gotova i se nadam da ću ju završiti“.

Izložbu imate prilike posjetiti još sutra, 5. kolovoza 2017. godine na vodopadu Kravica od 14.00 do 20.00 sati.

Ljportal.com