Humanitarna akcija ”Slatki Božić svima” privukla je brojne građane u petak navečer na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu.

Akciju je drugu godinu zaredom organizirala neformalna skupina žena okupljenih oko Facebook stranice ”Širokobriješke mame – mame širokog srca”.

Uz zvuke ”Tamburaša s kamena” i ”Grupe Brig” Širokobriježani su se družili, veselili te uživali u hrani i piću koje su pripremile mame, a sve to u humanitarne svrhe. Cijelokupan prihod bit će iskorišten za pomoć obiteljima u potrebi s područja Grada Širokog Brijega. Osim hrane i pića, posjetitelji ove hvalevrijedne manifestacije mogli su kupiti i ručne radove te tombolu.

”Ovo zajedništvo, želja svih građana da pomognu, poruke podrške i ohrabrenja su znak da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Prije svega želja nam je bila pomoći. Ali zašto ne otići korak dalje, zašto ne organizirati događaj koji će uljepšati ovo predbožićno vrijeme u Širokom Brijegu i dati gradu jednu feštu po koju ne moraju ići u susjedne gradove. Sva sredstva za organizaciju su osigurana putem sponzora. Slatki Božić je nešto u čemu su svi htjeli sudjelovati i stvarno, kamo god smo došli, sva su nam vrata bila otvorena”, kazale su iz ”Širokobrijeških mama”.

Ukupan iznos prikupljen na ovogodišnjem “Slatkom Božiću” je 8346KM, kazale su “Širokobriješke mame – Mame širokog srca”

VIŠE FOTOGRAFIJA NA; Bljesak.info