U sklopu manifestacije “Posuško lito” upriličena „Večer recitacija – antologija hrvatskih pjesnika“

POSUŠJE – U organizaciji Vijeća mladih općine Posušje, u sklopu manifestacije “Posuško lito”, na Grginu guvnu u Osoju upriličen je iznimno bogat kulturni program „Večer recitacija – antologija hrvatskih pjesnika“.

Nazočne kulturnjake na početku je pozdravio koordinator projekta – Jozo Kolobarić i kazao nekoliko riječi o hrvatskim pjesnicima. Domaćin Ljubo Kovač uz prekrasan prirodni ambijent, pripremio je izložbu fotografija posuških druženja, nekad i danas. Osim toga Kovač se osvrnuo u svom kratkom govoru na Vijeće mladih općine Posušje i zahvalio na suradnji tokom prethodnih godina, ali i izrazio želju za buduću suradnju. Prisutnima se obratio aktualni predsjednik Vijeća mladih Mate Lončar istaknuvši iskrenu radost ovakvih susreta. Nakon uvodnih govora prigodne pjesme Krleže, Matoša i ostalih pjesnika citirali su Mario, Monika, Anamarija, Antonela, Mate i Jozo.

Mladi hrvatski guslar Ante Tolo uz zvuke gusala otpjevao je pjesmu o domoljubima iz posuškog kraja.

Na guvnu se uvijek nađe i dobrog vina i domaćih delicija. Druženje se nastavilo dugo u noć uz pjesmu i harmoniku. Za dobre programe nikad ne manjka potpore. Svi se slažu susreti na Grginu guvnu su poticajni treba ih nastaviti.

Posusje.net