Širokobriježanin zvijezda nove srpske serije

Sve popularniji hrvatski glumac Goran Bogdan, koji je nedavno igrao i u trećoj sezoni američke hit serije „Fargo”, u novom projektu Dragana Bjelogrlića “Senke nad Balkanom” tumači čuvenog revolucionara i ruskog obaveštajca Mustafu Golubića.

Bio mi je poseban gušt, igram čovjeka koji je zaslužio da se o njemu snimi nekoliko sezona jedne serije. Imao sam osjećaj strahopoštovanja prema tome kako ga igrati i kako ga prikazati. S druge strane bio sam sretan sve vrijeme tijekom snimanja jer sam imao osjećaj da se kod nas prvi put počinje raditi nešto studiozno, posvećeno i s nekim dječačkim žarom. Nažalost, nije bilo moguće raditi bilo što drugo dok sam snimao “Fargo” jer je bio takav ugovor, ali Bjela (Dragan Bjelogrlić) je bio odličan jer me je cijelo vrijeme čekao i sve smo uspjeli stići. Mislim da je Bjeli bilo najgore, ali hvala mu – kaže Goran Bogdan u razgovoru za Blic.

Gradeći lik Mustafe Golubića, i sam je, kaže, imao dosta sugestija u odnosu na to kako su scenaristi vodili njegov lik. Govoreći o velikim stranim produkcijama i uvjetima u kojima nastaju naši projekti, poznati glumac ističe da sve ima svoje prednosti i mane.

– Razlika je u tome što oni imaju novca, a mi ga nemamo, ali mi to nadoknađujemo nečim drugim, nekom toplotom. Čim pristaneš ovdje raditi, ti moraš ući u neki obiteljski odnos da bi zaštitio sebe, da bi taj projekt koji radiš digao na što višu razinu – navodi on i dodaje da su “Sjenke nad Balkanom” jedan od najboljih projekata koje je radio ovdje te da se može bez problema usporediti s “Fargom”. Ovaj sve popularniji hrvatski glumac i rođeni Širokobriježanin već je imao priliku sudjelovati u projektima u Srbiji, te ističe da je suradnja u regiji neophodna svima.

– Regonalna suradnja je prirodna stvar, a sve ostalo je … I u Srbiji i u Hrvatskoj se potencira neko razilaženje, ali nema razilaženja, pa mi smo previše mali i jedni bez drugih ne možemo i ne treba da radimo. Nažalost, uvijek nekim “ribama odgovara da u mulju kolo vode”.

Jer kad je sve bistro, njima to očigledno ne odgovara, ali mi moramo funkcionirati usprkos tome – ističe Bogdan.

Na pitanje kakvi su mu dalji planovi, kaže.

– Imam neke planove, ali jedno su planovi, a drugo je što će zaista biti – zaključuje Bogdan.

Blic.rs