Široki Brijeg u produžecima “potopio” Željezničarna Grbavici

Široki Brijeg se još jednom pokazao nerješivom enigmom za Željezničarna Grbavici, gdje nije izgubio od 2016., u zadnjih šest utakmica. „Plavo-bijeli“ su iz derbija izišli kao veliki pobjednici, do nadoknade izgubljenog vremena vodili su s više nego uvjerljivih 3:0, da bi Željo uspio s dva gola u samoj završnici ublažiti, ali ne i izbjeći poraz.

Široki je poveo u 14. minuti. Stanić je odlično nabacio, a Marić prekrasnim udarcem glavom pogodio za 0:1. U 36. minuti lako je moglo biti 0:2. Angelov je prošao po boku, uposlio Marića koji je šutirao tik pored gola Željezničara.

Željezničar je najbolju prigodu za izjednačenje imao u 40. minuti. Zec se našao „oči u oči“ s Miškićem, a vratar Širokog izišao je kao pobjednik iz ovog dvoboja. Prvo poluvrijeme okončano je još jednom odličnom prigodom za Široki, Jović iz dobre pozicije nije bio precizan.

Lendrić je opasno zaprijetio na otvaranju drugog dijela, uzvratio je u sljedećem napadu Vukoja, ostalo je ipak 0:1. Miškić je odličnom obranom Hajdareviću u 65. minuti sačuvao svoju mrežu i vodstvo Širokog, a potom i tri minute kasnije Bekriću.

Stipe Jurić je u 84. minuti iskoristio veliku grešku Miletića pa prebacio Erića – 0:2. Pervan je u 88. majstorski zabio za 0:3., da bi Željo u nadoknadi izgubljenog vremena preko Lendrića i Boje spasio čast, ali ne i dostigao veliko vodstvo Širokobriježana koji su upisali nova tri boda.

STRIJELCI: 0-1 Marić (12), 0-2 S. Jurić (84), 0-3 Pervan (88), 1-3 Lendrić (90+1), 2-3 Bojo (90+3).

ŽELJEZNIČAR: Erić, Miletić, Ikić, Stevanović, Milićević, Hajdarević (82. Kosorić), Štilić (63. Subašić), Bekrić, Alispahić (46. Bojo), Veselinović (82. Mujezinović), Zec (46. Lendrić). Trener: Osim.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Radeljić, Ćorić, Jurić, Stanić, Vukoja (80. Cipetić), Begić, Marić, Jurilj (80. Jurić), Jović (60. Ikić), Angelov. Trener: Karačić.

NK Široki Brijeg