Široki Brijeg, Nevesinje i Posušje predstavljaju BiH na Europskom Cheerleading prvenstvu u Austrij

Široki Brijeg, Nevesinje i Posušje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Europskom Cheerleading prvenstvu u Austriji od 01.07.2016. godine do 03.07.2016. godine održava se Europsko cheerleading prvenstvo u Beču.

Na prvenstvu pravo sudjelovanja imaju samo klubovi koji su na državnom prvenstvu osvojili prvo ili drugo mjesto. Od sada svake godine Europsko cheerleading prvenstvo održavati će se u ljetnom terminu, a od ovo godine i službeno kao sport.

Po prvi puta sportaši će prolaziti doping kontrolu. Prvi dan prvenstva je službeno otvorenje prvenstva te sastanak za trenere i konferencije za novinare, drugi dan održava se prvenstvo za seniorski uzrast, a treći dan prvenstvo za juniorski uzrast.

čerliding1462016 2

Na prvenstvo stižu sportaši iz 31 zemlje članice Europskog cheerleading saveza.

Cheerleading je službeno priznat kao sport 2013. godine i od tada popularnost sporta raste. Gledajući samo podatke iz Bosne i Hercegovine da u savezu ima preko 800 prijavljenih sportaša i svake godine se broj povećava, a pokreću se klubovi diljem zemlje.

Samo ove godine pokreću se dva kluba koja bi trebala svoj prvi natjecateljski nastup ubilježiti na državnom prvenstvu koje će se u ožujku 2017. godine održati u Posušju. Radi se o klubovima iz Ljubuškog i Banjaluke.

SirokiBrijeg.info