Široki Brijeg će sredinom travnja dobiti prvu teretanu na otvorenome

Široki Brijeg će sredinom travnja dobiti prvu teretanu na otvorenome. Projekt workout parka pokrenulo je Vijeće mladih Široki Brijeg na inicijativu srednjoškolaca.

U tijeku su radovi na izgradnji konstrukcije, a teretana na otvorenome nalazi se uz trim stazu na Brijegu uz zgradu Gimnazije fra Dominika Mandića. Trim stazu koriste učenici srednjih škola, sportaši i rekreativci, a sprave će moći koristiti svi.

”Na ideju projekta ‘workout parka’ smo došli na inicijativu više mladih iz Širokog Brijega, najviše srednjoškolaca, koji žele neku opciju za rekreativnim sportom koja nije nužno u klubovima ili kroz teretane. Trenutno se radi na projektu na Brijegu, a uskoro će se raditi i na ostalim lokacijama u gradu, ovisno o financiranju”, izjavio je za Bljesak.info predsjednik Vijeća mladih Široki Brijeg.

vmšb4417 1

Na projektu vrijednom 1.000 KM radi se mjesec dana, a prema Naletilićevim riječima trebao bi biti završen sredinom travnja. Radove većinski financira Javna ustanova Coming.

U planu je izgradnja teretane na otvorenome u Borku te na još nekoliko lokacija u gradu.

Vježbanje na svježem zraku je postalo jako popularno, kako u svijetu, tako i kod nas. Novi atraktivan način vježbanja sve više stiče svojih obožavatelja, jer predstavlja boravak na otvorenom. U Širokom Brijegu, ovaj način fizičke vježbe uzima sve većeg maha, kako među mladima tako i među starijim vježbačima.

Priča o workout parku u Širokom Brijegu pokrenuta je još 2013. godine, no sve je ostalo ”mrtvo slovo na papiru” do ove godine kada je projekt odlučilo realizirati Vijeće mladih Široki Brijeg.

Cijela priča o workout parkovima krenula je iz SAD, gdje se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, Gymbarr, Kalistenika, ili ekstremni bodyweight.

Bljesak.info