Šest natjecatelja i šest medalja za TKD”Poskok” na „Dalmacija kup 2017“

U subotu 04.03.2017. godine u Splitu održan je međunarodni taekwondo turnir pod nazivom „Dalmacija kup 2017“. Na turniru je nastupilo 549 natjecatelja iz 58 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovinen a organizator i domaćin je bio taekwondo klub „Marjan“ iz Splita.

Natjecanje je bilo namijenjeno za uzraste mlađih i starijih kadeta i juniora a na njemu su članovi Hrvatskog taekwondo saveza skupljali bodove za ulazak u kadetsku taekwondo reprezentaciju pa je konkurencija u kadetima bila izrazito jaka.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja na ovom natjecanju nastupio je sa šest natjecatelja koji su osvojili 6 medalja. U konkurenciji kadeta B nastupili su Igor Gavrić u kategoriji do 45 kilograma i Ilija Jukić u kategoriji do 49 kilograma. Obojica su osvojila zlatne medalje pobijedivši po tri borbe velikom razlikom. Svojim rezultatima osigurali su ekipno prvo mjesto u muškoj konkurenciji i ekipno treće mjesto u konkurenciji kadeta B. Ilija Jukić je proglašen najuspješnijim u svojoj konkurenciji a Igor Gavrić je bio na drugom mjestu što pokazuje njihovu dominaciju.

Juniori i juniorke su pokazali dobar napredak i potencijal i prezentirali odlične borbe. Ružica Crnogorac je osvojila srebro a Marija Crnogorac, Mate Dragoja i Marko Đerek broncu.

Poskoke su na ovom natjecanju vodili treneri Martina Kovač i Marin Begić a sponzor natjecanja je bio rent a car BGL commerce iz Posušja.

“Dalmacija Kup je jedan od najkvalitetnijih turnira koje mi posjećujemo i uvijek sa njega donesemo dobre rezultate. Svi ovi turniri na kojima nastupamo su priprema za Prvenstvo Federacije i Prvenstvo države na kojima bi ove godine nakon dugo vremena trebali sudjelovati svi klubovi sa prostora Federacije i BiH. Naši kadeti pokazuju veliki napredak i u tekućoj sezoni od njih očekujemo dobre rezultate što oni već i pokazuju. Sljedeći vikend nas očekuje nastup naših „formaša“ u Zagrebu na otvorenom prvenstvu Hrvatske a nakon toga nastupaju seniori također u Zagrebu. Zahvaljujem se svima koji nas podupiru i pomažu nam u radu kluba i ostvarivanju rezultata”- kazao je Petar Boban, glavni trener kluba.

SirokiBrijeg.info