Rukometašice Izviđača u novu natjecateljsku sezonu krenule su s porazom

Rukometašice Izviđač Central osiguranje u novu natjecateljsku sezonu 2020/2021. krenule su s porazom, bolje od njih u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bile su rukometašice iz Hadžića.

Oslabljeni domaći sastav dok je imao snage dobro je parirao prošlogodišnjim pobjednicima KUP-a BiH, ali širi „roster“ gošći došao je od izražaja u drugom poluvremenu te su zasluženo slavile.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu utakmicu, u kojoj su rukometašice Hadžića imale gol-dva prednosti, ali su domaće, predvođene Mateom Šumelj i Mateom Nosić, uspijevale držati priključak i pred kraj poluvremena preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da su na stanku, između dva poluvremena, otišle s prednošću 14:13.

Kako smo rekli, u drugom poluvremenu širi „roster“ rukometašica iz Hadžića došao je do izražaja, koje su između 42. i 50. minute napravile seriju 8:1, i prelomile utakmicu u svoju korist.

Stečenu prednost gošće su do kraja utakmice uspjele zadržati tako da je na koncu završilo 32:26 u njihovu korist.

Matea Šumelj s deset pogodaka bila je najefikasnija rukometašica susreta, šest pogodaka postigla je Matea Nosić, a četiri Zora Kraljević.

U redovima Hadžića, Adina Halebić postigla je osam, Berna Malanović i Edina Demić po šest, te Maja Knezović pet pogodaka.

ŽRK Izviđač – RK Hadžići 32:26 (14:13)

ŽRK Izviđač: Petrović, Martina Šumelj, Matea Šumelj 10, Prskalo, Miloš, Miočević 2, Grbavac 1, Nosić 6, Z. Kraljević 4, Brkić 2, A. Boras 1.
Trener: Ivan Lovrić.

RK Hadžići: Malanović 6, Lončar 3, Knezović 5, Demić 6, Čahtarević 1, Halebić 8, Selimović, A. Čajić 1, Kulić 1, Šehić, Z. Čajić, Suljić, Ibrica, Đurđević 1, Fejzić.

Trener: Alma Čehajić – Hadžović.

Sedmerci: Izviđač 5/4, Hadžići 3/3.
Isključenja: Izviđač 4 minuta, Hadžići 8 minuta.

U sljedećem 2.kolu rukometašice Izviđača gostuju u Mostaru, gdje će odmjeriti snage s rukometašicama Zrinjskoga.

Izvidjac.com