Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je raspisala natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za “Dom fra Mladen Hrkać” u Dubravi u Zagrebu.

Cilj provedbe javnog natječaja je dobivanje najboljeg arhitektonskog rješenja smještajnog objekta “Dom fra Mladen Hrkać” za oboljele osobe iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kako bi se kvalitetno upotpunila sadržajna i oblikovna struktura urbane cjeline Grada Zagreba. Službeni početak natječaja je 19.10.2017. godine dok je rok za predaju natječajnih radova 07.12.2017. godine. Vrijednost nagradnog fonda koji se odnosi na 5 najboljih rješenja iznosi 152.000,00 kuna.

Pristigla idejna rješenja će ocjenjivati 5 članova Ocjenjivačkog suda: predsjednik Ocjenjivačkog suda i predstavnik provoditelja Angel Alvarez (arhitekt), Ivan Soldo (predsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”), fra Svetozar Kraljević (gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi i drugi dopredsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”), arhitekt Marko Milas i arhitekt Boris Gregurić. Ocjenjivanje pristiglih radova će biti završeno do 17.12.2017. godine, a rezultati će biti objavljeni i u dnevnom tisku. Također, u roku od mjesec dana od završetka rada Ocjenjivačkog suda, održat će se izložba natječajnih radova o čemu će svi natjecatelji i javnosti biti pravovremeno obaviješteni.

“Raspisivanje natječaja je konkretan je i bitan korak u ostvarenju našeg krajnjeg cilja koji smo zacrtali na samom početku našeg rada i djelovanja. Gradnja vlastitog smještajnog objekta za oboljele osobe koje dolaze na liječenje u Zagreb će moći odgovoriti na potrebe koje postoje u puno značajnijoj mjeri s obzirom da su naši postojeći kapaciteti nedostatni. S obzirom na važnost ovog projekta, koji od samog početka nosi predznak “od nacionalnog interesa”, ne sumnjam da će interes za sudjelovanjem u natječaju biti velik te da će kvaliteta pristiglih radova biti na najvišoj razini.” izjavio je Ivan Soldo, predsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” i član ocjenjivačkog suda.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je krajem 2016. godine dobila pravo građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba za gradnju vlastitog smještajnog objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ u sklopu kojeg će objediniti svoje cjelokupno djelovanje na jednoj lokaciji te nastaviti pružati pomoć za znatno veći broj oboljelih osoba i članova njihovih obitelji u pratnji. Objekt će sadržavati 55 smještajnih jedinica različitog karaktera, uz brojne prateće sadržaje, gdje će istovremeno moći boraviti do 220 korisnika pomoći iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Projekt izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać” su službeno podržali i Predsjednica Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora te brojne druge respektabilne institucije i pojedinci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva.

SirokiBrijeg.info