Prepuna dvorana u Posušju na proslavi Dana najbrojnije škole u BiH

Dvorana je bila prepuna predstavnika vlasti i Crkve, roditelja, nastavnika, učenika i brojnih gostiju. Pred svečano otvaranje intonirana je “Lijepa naša” u izvođenju školskog zbora i pod ravnanjem prof. Stanka Ćurčića. Potom se velikom skupu kraćim govorom i pozdravima obratio ravnatelj, te velike i vesele škole, prof. Zvonimir Širić.

Veliki uspjesi škole

Istaknuo je, među ostalim, brojne vrijedne radove na školskoj infrastrukturi za bolje izvođenje nastave. Naglasio je:

– Posebnu zahvalu upućujem našim učenicima, roditeljima i nastavnicima na brojnim uspjesima na svim razinama školskih natjecanja. Naša je škola prepuna priznanja i zahvalnica osvojenih na natjecanjima svih razina i na nama je da tako nastavimo i idućih godina. Vjerujem u nastavak dobre suradnje s nastavnicima, roditeljima, predstavnicima vlasti i svima u našemu gradu i dalje na dobroj suradnji za zlatne uspjehe naše velike škole, istaknuo je ravnatelj Širić.

Uz pjesmu, igru i zabavu središnji događaj ove lijepe priredbe, u gradu podno Radovnja, bio je svečano proglašenje učenika generacije.

Najbolja Anđela Širić

Ta škola ima tri učenice koje su ostvarile 5.0 prosjek i na kraju godine i na polugodištu tijekom cijelog obrazovanja. To su učenice Jelena Kovač i Marita Miličević, a učenica generacije Osnovne škole Ivana Mažuranića u školskoj godini 2016./2017. je Anđela Širić. Najboljima je ravnatelj Širić uručio priznanja, a Anđela Širić je dobila priznanje skupa s roditeljima.

Zabavni je program oduševio sve u prepunoj dvorani kreativnih osnovaca i iz područnih škola i plesnog kluba. Nakon čestitki najboljima te izvođačima programa, druženje je nastavljeno u maloj dvorani uz domjenak koji su priredili posuški kuhari i konobari Srednje strukovne škole. Bio je to dan radosti u gradu mladosti.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba

Više fotografija na: Općina Posušje