Predstavljena monografija Župa Jare povodom proslave 50. obljetnice osnutka

ŠIROKI BRIJEG – U župnoj crkvi u Jarama predstavljena je monografija Župa Jare povodom proslave 50. obljetnice osnutka.

Prije pedeset godina, točnije 18. travnja 1966., dekretom br. 484/66., tadašnji mostarsko-duvanjski biskup, msgr. Petar Čule, osnovao je župu u Jarama. Prvim župnikom novoosnovane župe imenovao je vlč. don Nedjeljka Galića koji je kanonski župu preuzeo mjesec dana kasnije, 15. svibnja, te se stoga ovaj datum i uzima kao dan uspostave i crkvene samostalnosti župe Jare.

Proslava ove velike obljetnice započela je jučer kada je u župnoj crkvi Svih Svetih predstavljena monografija Župa Jare. Na samom početku predstavljanja nazočnima se obratio i srdačno ih pozdravio don Krešimir Pandžić, župnik ove župe od 1993. godine. O monografiji su govorili: fra Ante Marić, don Božo Goluža, urednik i don Željko Majić, priređivač. Glazbeni dio su upotpunili veliki i mali župni zbor Fides.

Na predstavljanju su bili nazočni gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Proslava 50. obljetnice osnutka župe završava u utorak, 1. studenoga 2016., na svetkovinu Svih Svetih, patrona župe. Središnje misno slavlje bit će u 11 sati, a predvodit će ga biskup msgr. Ratko Perić.

Grad Široki Brijeg