Predstavljena knjiga “Zlatna knjiga torti”, autorica Dragice Leko Seke i Anje Knezović

ŠIROKI BRIJEG – Dubrovačkoj, Stonskoj, Splitskoj, Rapskoj, Imotskoj, Makarskoj i Skradinskoj torti od subote Dragica Seka Leko pridružila je i Širokobriješku tortu. Te je večeri u širokobriješkom hotelu Park predstavljena knjiga “Zlatna knjiga torti”, autorica Dragice Leko Seke i Anje Knezović, piše Večernji list BiH.

Uživanje u slasnim tortama

U knjizi se nalaze ukupno 93 recepta, ali posebno mjesto pripada, kako se autorica s pravom nada, budućemu širokobriješkom zaštitnom znaku/ brendu na kojem je radila godinama i konačno pronašla pravi omjer sastojaka lješnjaka, čokolade, oraha, ruma i orahovca, te ga nesebično darovala svome gradu Širokome Brijegu kao suvenir.

Knjigu je uredila Iva Grbešić koja je svoje predstavljanje završila riječima:

– Što prije krenimo s kušanjem ovih slatkih čarolija, a za sve vas je zadatak da sve što ne uspijete probati večeras, svojim najmilijim pripravite prema receptima i savjetima iz knjige.

ktšb 14022016 2

Pozvani su je bez velika nagovaranja poslušali i uskoro je prepuna svečana dvorana uživala u slasnim čokoladnim i voćnim tortama, ‘tim simfonijama oblika, boja i ukusa’, kako poštovatelji Sekine slastičarske umjetnosti nazivaju njezine uratke.

U ime Sekine obitelji prisjećajući se svih obiteljskih okupljanja kao što su rođendani, krštenja, svadbe, svete pričesti i krizme na kojima je Dragica Leko Seka sudjelovala na svoj način iznenađujući ih tortama, na tome iznimnom trudu zahvalila joj se zagrebačka odvjetnica Iva Pinjuh, nećakinja.

U glazbenome dijelu programa predstavljanja knjige “Zlatna knjiga torti”, autorica Dragice Leko Seke i Anje Knezović nastupila je klapa Dobrkovići.

Izveli su tri skladbe: Ti si lipa moja Mare, Moja jube,Jute san se zaljubija.

Zabavni program

– Čim pogledate naslovnicu knjige, lijepo opremljenu s izvrsnim fotografijama, a pogotovo kad je otvorite i opipate kvalitetni masni papir, pročitate temeljite upute (jasne i početnicima) i vidite fotografije baš svake torte, bit će vam jasno da se radi i višestruko kvalitetnom izdanju Nakladničke kuće ‘Suton’ iz Širokog Brijega, prokomentirala je knjigu voditeljica programa Višnja Spajić.

Knjiga “Zlatna knjiga torti”, autorica Dragice Leko Seke i Anje Knezović je koncepcijski podijeljena na dva dijela: Jednostavnije i brze torte potpisuje mlada Anja Knezović, apsolventica ZŠEM-a, a Dragica Seka Leko potpisuje zahtjevnije i složenije torte.

Svima koji Dragicu Leko Seku bolje poznaju jasno je da svojom drugom knjigom nije rekla sve što zna o slastičarskoj umjetnosti, te je za očekivati da ode i korak dalje u samo njoj poznatim vizijama koje svakodnevno živi i promišlja.

Blanka Kraljević / Večernji list BiH