Predstavljamo žiri ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala

I ove godine u žirijima Mediteran Film Festivala sjedit će zvučna imena. O najboljem filmu u kategoriji dugometražnog dokumentarca odlučivat će žiri kojeg će činiti bosanskohercegovački redatelj i producent Ademir Kenović, tvorac legendarnih filmova ”Kuduz” i ”Ovo malo duše”, Jorge Tur Moltó, španjolski dokumentarist te hrvatska scenaristica i redateljica Vlatka Vorkapić.

U kategoriji kratkih dokumentarnih filmova o najboljima će odlučivati bosanskohercegovački književnik i scenarist Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty američki filmski, video i fotografski stvaratelj te Gordan Nuhanović, hrvatski književnik i filmski kritičar.

U konkurenciji dugih dokumentarnih filmova bit će prikazano 12 uradaka dok će u konkurenciji kratkih dokumentaraca biti prikazano deset filmova, koji se natječu za Grand prix MFF projektor, drugu nagradu MFF projektor te treću nagradu koju glasovanjem dodjeljuje publika.

Inače, uz natjecateljski program, ovogodišnji, 18. po redu Mediteran Film Festival, koji će se održati u Širokom Brijegu od 23. do 26. kolovoza, održat će se i OFF programi u sklopu kojih će biti upriličene dječje projekcije, projekcije domaćih autora te radionice. Festivalske večeri bit će obogaćene i glazbenim programima.

Biografije članova žirija i više detalja o Festivalu možete pronaći na službenim internetskim stranicama MFF-a (www.mff.ba).

SirokiBrijeg.info