Predstava ”Kako život” oduševila publiku u Širokom Brijegu

Hrvatska hit komedija ”Kako život” izvedena je u srijedu navečer u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Predstavu u izvedbi zagrebačkog kazališta Moruzgva je organizirao širokobriješki Ogranak Matice hrvatske povodom 175. obljetnice Matice hrvatske, a zanimljivo, ovo je bilo jubilarno 50. izvođenje spomenute predstave.

U glavnim su ulogama bili prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević i Ecija Ojdanić. Na 24. festivalu glumca nagrade ”Fabijan Šovagović” za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu dobili su Ecija Ojdanić i Vinko Kraljević za uloge u ovoj predstavi.

Predstava se bavi smiješnim i tužnim stranama života u domu za umirovljenike, a rađena je na bazi opsežnog istraživanja i brojnih intervjua autorice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Posrijedi je ljubavni trokut čiji je svjedok jedna relativno mlađa njegovateljica. U igru su uključeni i nevidljivi cimeri jednoga od staraca, Branka, gunđala zakinutog od života, plašljivog, sitničavog ali željnog pažnje i ljubavi, kojega upravo izvanredno igra Vinko Kraljević.

Drama ”Kako život” u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

Bljesak.info