Predstava “Dide, pobiše nam fratre” ostavila sve bez riječi, za utorak najavljena ponovno zbog prevelikog interesa

Ove nedjelju, 2. veljače u Širokom Brijegu započeli su “X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca” u povodu 75. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca.

Tim povodom u prepunom Kinu Borak, održana je dramu “Dide, pobiše nam fratre” koju su izveli trećari i framaši, a koju je napisala i prošle godine za nju na Natječaju bila nagrađena Mirela Lovrić.

Riječima se teško može opisati događaj osjećajnosti u samom Kinu za vrijeme izvođenja ove drame koja je mnoge potresla, a one starije vratila u ta teška vremena od veljače do svibnja 1945. godine, i događanja ne samo na području Širokog Brijega, nego i Mostar, Ljubuškog i brojnih mjesta gdje se dogodio strašan zločin od jugokomunističkog sustava i u kojemu su mnogi naši fratri i narod dali svoj život.

Zbog velikog broja zainteresiranih koji su htjeli doći pogledati ovu dramu, a nisu uspjeli ući u dvoranu jer je doslovno bila puna. Kako su nam organizatori kazali, ista će biti odigrana i u utorak 4.veljače u 19:30 sati u ovoj dvorani.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info