Pred nama je još jedno uzbudljivo „Posuško lito“ 2016. u znaku obljetnice rođenja franjevca fra Petra Bakule

U Posušju će se u subotu, 25. lipnja Međunarodnim festivalom animiranog filma (NAFF) svečano otvoriti „Posuško lito“ 2016.

Ovaj festival je po prvi puta u programu „Posuškog lita“. NAFF se istinski nametnuo kao važan festival u oblasti animiranog filma i šire filmske industrije, a sve je važniji i popularniji u regiji. Općina Posušje prepoznala jeznačaj festivala tako da će posuška publika imati priliku u šest dana na velikom platnu pogledati čak 55 animiranih filmova zajedno s onom iz Stona, Trebinja, Mostara, Cetinja i Neuma gdje će se festival također održavati u isto vrijeme.

Tijekom „Posuškog lita“ bit će organizirane izložbe, koncerti, projekcije filmova, festivali kao i brojni sportski događaji kao što su biciklijada “Posuški đir”, Malonogometni turnir mjesnih zajednica, Ulična košarka, Kino na otvorenom, Dani planinara, Seoska olimpijada “Ilijino brdo”, Posuške igre bez granica, smotra folklora i kao vrhunac III. festival klapske pisme te veliki koncert Crvene jabuke.

„Posuško lito“ je manifestacija koja polako postaje brend Posušja, a održava se ususret Danu općine Posušje, odnosno proslavi blagdana Velike Gospe. Inače, prošlogodišnju manifestaciju “Posuško lito” 2015. posjetilo je oko od 56.000 ljudi.

SirokiBrijeg.info