Posuški trojac na Europskom prvenstvu

Taekwondo Savez Bosne i Hercegovine je domaćin Europskog seniorsko prvenstva u olimpijskim kategorijama i Europskog kadetskog prvenstva. Seniorsko Prvenstvo će se održati u Sarajevu 10. i 11. Studenog 2020. godine a na njemu će nastupiti najbolji borci iz cijele Europe.

Na ovoj europskoj smotri taekwondoa nastupit će i troje posušana. Trener taekwondo kluba “Poskok” iz Posušja već je nekoliko godina trener seniorske taekwondo reprezentacije BiH pa će sa kolegama vodit reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu.

Sara Grubišić i Karlo Galić, seniorski članovi istoimeno kluba, aktualni su prvaci u svojim kategorijama te su pozvani da kao reprezentativci brane boje BiH reprezentacije na ovom Prvenstvu. Karlu ovo nije prvi nastup na ovakvim natjecanjima (Svjetsko prvenstvo Manchester 2019). Sara je ove godine, još kao juniorka, postala seniorsko prvakinja BiH a ovo će joj biti ujedno drugi seniorski nastup i prvi nastup na ovako jakom natjecanju.

Ovo je velika stvar i iskustvo za posuške borce i posuški klub te je i sami nastup veliki uspjeh i nagrada za dugogodišnji rad.

SirokiBrijeg.info