Posuški golferi postali klupski prvaci Bosne i Hercegovine

Naime, prvi put od kako je nastala Klupska liga BiH (2011.) golferi iz Posušja nose veliki prijelazni pehar na golf igralište Topala. Tu će ostati godinu dana, a možda i dulje. Ekipa, u sastavu Tiho Parlov, Mario Perić, Robert Mandurić, Ivan Lončar i Žarko Romić, poslije šest odigranih kola odnijela je prijelazni pehar iz Sarajeva u Posušje.

Nije bilo lako

Nije bilo lako osvojiti Ligu BiH. Tijekom čitavih šest kola golferi iz Posušja bili su u vrhu tablice, ali pobjeda je zadnjeg dana “visjela” u zraku. Vrlo toplo vrijeme u Sarajevu onemogućilo je da rezultati budu bolji, ali u svakom trenutku mogla se potkrasti pogreška i da naslov ostane u Sarajevu. Međutim, strpljivom igrom, i to na zadnjim rupama drugog dana, kada se sve odlučivalo, Posušani, vođeni kapetanom Tihom Parlovom, uspjeli su izdržati i pritisak Sarajlija, ali i nesnosno toplo vrijeme te su zasluženo osvojili Klupsku ligu. Drugo mjesto osvojila je ekipa GK Sarajevo s 846 udaraca. Trećeplasirana ekipa je Posušje 2 u sastavu Mario Mandurić, Nevenko Ćuk, Ivan Ivanković i Frano Marinčić.

Odlična organizacija

– Bila je odlična organizacija u sva tri grada gdje se igrala Liga BiH, dostojanstvo sudionika i prijateljsko nadmetanje karakteristike su Klupske lige BiH. Druženja nije nedostajalo ni u Posušju, ni Zavidovićima ni Sarajevu, što je i najvažnije, a za nadati je se da će tako ostati i u budućnosti – ističu veseli Posušani na čelu s predsjednikom GK Veljkom Lončarom. Svi najavljuju i dalje velike uspjehe pa posuški GK postaje vrijedna skupina na državnoj razini.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba