Posušanka i Gruđanin održali koncert za pamćenje

U Franjevačkoj galeriji i muzeju u Širokom Brijegu 15.2. u 19 sati. održan je koncert posušanke Marijane Čutura na flauti te Gruđanina Stipe Iličića na glasoviru. Marijana je studentica 4. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, smjer flauta, a Stipe je student 4. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, smjer glasovir.

Lijepo je što su ovo dvoje mladih ljudi povezali svoju ljubav prema glazbi i pokazali svoje znanje i vještine muziciranja ljudima u našem kraju, kojemu se rado vraćaju i glazbeno ga obogaćuju.

Na repertoaru su bila djela romantizma i skladatelja 20. stoljeća: G. Bizeta, F. Chopina, J.Brahmsa, B. Martinua, J. Iberta, P. Taffanela i mnogih drugih.

U razgovoru za posuski.info, Marijana kaže kako je zadovoljna s koncertom. – Stipe i ja smo održavali kontakt preko zborova i povremeno svirali skupa, ali nismo razmišljali da napravimo koncert do nedavno kad smo shvatili da bi stvarno bilo super da naša publika čuje što mi to učimo i čime se bavimo.

Nastavak suradnje ovih dvoje glazbenika očekujemo uskoro kada planiraju održati nove koncerte u Grudama i Posušju. – Za par mjeseci planiramo održati koncert u Posušju i Grudama. – kaže Marijana koju su naši Posušani imali priliku slušati i na koncetima Ivice Bage gdje već 5 godina pjeva kao backvokal.

Nema sumnje kako će se ova Posuško-Grudska suradnja kvalitetno predstaviti i pred domaćom publikom te oplemeniti umjetnošću naša mala mjesta.

Posuski.info