Taekwondo klub „Poskok“ je u protekla dva vikenda na dva izrazito kvalitetna natjecanja.

U subotu 22.10.2016. 16 članova Kluba nastupilo je na međunarodnom taekwondo natjecanju „21. Livno open 2016“. Na turniru je nastupilo više od 300 natjecatelja a poskoci su nastupili u muškim i ženskim uzrastima mlađih i starijih kadeta i juniora gdje su osvojili 2 srebrn i 4 brončane medalje. Srebro su osvojile juniorka do 52 kilograma Mihaela Senjak i mlađa kadetkinja do 51 kg Franka Sabljo a broncu mlađi kadet do 30 kg Josip Mandurić, mlađa kadetkinja do 39 kg Rafaela Čutura, junior do 55 kg David Bašić i juniorka do 68 kg Marija Crnogorac.

tkdpos31102016

Proteklog vikenda u Beogradu se održao europski G1 turnir pod nazivom „15 Galeb Belgrade Trophy“ na kojem je nastupilo više od 1100 natjecatelja iz preko 40 europskih i svjetskih zemalja. Natjecanje je bilo namijenjeno uzrastima kadeta, juniora i seniora u sportskoj borbi a odvijalo se na 11 borilišta.

Članica taekwondo kluba Poskok Mihaela Senjak nastupila je na ovom natjecanju pod zastavom taekwondo kluba Imotski u kategoriji juniorki do 49 kilograma. Mihaela je imala nastup u subotu 29.10.2016. trebala pobijediti 5 borbi za zlato ali je odmah u prvom kolu zaustavlja kasnija finalistica turnira ruskinja Anastasija Liashchenkova rezultatom 14:6.

U Beogradu se također u petak 28.10.2016. održao trenerski seminar Europske Taekwondo Unije na kojem je sudjelovao Petar Boban, glavni trener tekwondo kluba „Poskok“ te je postao jedan od 4 trenera iz Bosne i Hercegovine sa europskom licencom u taekwondou.

tkdpos31102016-1

“Protekla 2 vikenda nastupili smo na dva turnira na kojima nismo ostvarili onakve rezultate na kakve smo navikli međutim kada u obzir uzmem sve što se dogodilo na ovim turnirima moram reći da sam zadovoljan rezultatom. Mihaela Senjak je nastupila na Livno openu u kategoriji juniorki do 52 kg i G1 turniru u beogradu u kategoriji juniorki do 49 kilograma gdje su nastupili najbolji iz Europe i svijeta. Ovo je bio njen drugi nastup na turniru G1 klase i vidi se strahovit napredak ali i potreba za još više nastupa na kvalitetnim turnirima poput ovog u Beogradu. Za turnir u Beogradu nismo joj željeli skidati kilograme da ide u kategoriju do 46 kilograma, iako se radilo o manje od 1 kilograma, gdje bi joj bilo puno lakše obzirom da većina natjecatelja pred turnir skida po nekoliko kilograma i dolazi do velike razlike u visini i snazi natjecatelja što igra veliku ulogu za ostvariti rezultat. Mihaeli je ovo zadnja godina u kategoriji juniorki a do kraja godine očekuje je nastup na G1 turniru u Zagrebačkoj areni 12.11.2016.gdje ćemo se pokušati izboriti za odličje u kategoriji juniorki do 46 kilograma. Do kraja godine očekuju nas još nastupi u Mostaru, Zagrebu, Splitu i Vukovaru, kazao je Petar Boban, glavni trener TKD POSKOK.

Zbog još uvijek ne riješene situacije u TKDSBIH, Petar Boban je rekao kako nisu u mogućnosti nastupati na G1 turnirima pod imenom TKD POSKOK niti za reprezentaciju BiH pa se ovim putem u ime kluba zahvaljuje prijateljima i kolegama iz TKD IMOTSKI za koji nastupaju, na svakoj pomoći i izvrsnoj suradnji. Također se zahvalu je uputio i stalnom sponzoru rent a car „BGL Commerce d.o.o.“ koji im je ustupio svoja vozila za svaki put kako je kazao sigurna i udobna putovanja.

SirokiBrijeg.info