Počelo trodnevno humanitarno božićno druženje “Što ti možeš učiniti za Božić?”

Tradicionalno humanitarno druženje “Što ti možeš učiniti za Božić?” počelo je u srijedu navečer na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu. Akciju provodi Udruga ”Inicijativa za Široki Brijeg”, u suradnji s brojnim poduzećima, privatnicima, volonterima, Domom “Marija naša nada”, te gradom Širokim Brijegom.

Svrha je humanitarne akcije zajedničkim snagama pomoći potrebitima u ovom blagdanskom vremenu. Jedinstveni projekt koji već sedmu godinu okuplja sve generacije Širokobriježana – od onih najmlađih do najstarijih, prirastao je srcu mnogima te su ova tri dana većini najdraža u godini.

Ni temperatura od -5 stupnjeva Celzijevih nije spriječila mnoge da ispune Trg Gojka Šuška gdje su se za odličan ugođaj prve večeri pobrinuli ”Mokarski tamburaši”. Uz čašicu kuhanog vina zaboravi se na hladnoću, a sva zarada od prodaje hrane i pića ide u humanitarne svrhe.

Prvoj večeri nazočili su igrači te vodstvo Hrvatskog košarkaškog kluba Široki koji svake godine podrže ovu akciju, a ovoga puta su podijelili poklone gostima u vidu klupskih rekvizita i odjevnih predmeta.

Novost ove godine je da se na obližnjoj zgradi projiciraju fotografije s prošlogodišnjeg druženja. Projektu se ove godine pridružio i Nogometni klub Široki Brijeg, a druge večeri manifestacije, točnije u četvrtak u 20.00 sati, svi posjetitelji će se moći družiti i fotografirati s igračima ispred kućine NK Široki Brijeg u kojoj mogu kupiti artikle iz klupskog fan shopa. A već od 19.00 sati u četvrtak pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg razveselit će najmlađe posjetitelje.

Također, svi zainteresirani mogu se uključiti u akciju donirajući prehrambene artikle te novčane donacije uplatom na žiroračun 3382202264860334 kod UniCredit Bank d.d.

Bljesak.info