Peta stihozbirka „Na putu za Gdje“ fra Mladena Rozića predstavljena u Širokom Brijegu

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg nakon uspješnog predstavljanja stihozbirki fra Mladena Rozića u Dubrovniku organizirao je novi susret s pjesnikom.

Promocija pete stihozbirke „Na putu za Gdje“ održala se u četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg. Na samom početku sve prisutne je pozdravio Gojko Jelić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Osim samog autora fra Mladen Rozić, u programu su sudjelovali ocjenjivači zbirke don Ilija Drmić i fra Ante Marić. Moderatorica predstavljanja bila je Mirela Lovrić.

U glazbenom dijelu programa nastupili se Drago i Tomislav Soldo koji su premijerno izveli nekoliko pjesama napisanih na fra Mladenove stihove, a također su glazbenim brojem otvorili večerašnju pjesničku večer. Predstavljanje je posjetio i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Fra Ante Marić čitajući novu stihozbirku fra Mladena Rozića zaključuje:

„Pjesnik fra Mladen Rozić, susreće život iz najbliže blizine. I to složi u svoju misao, u svoj misaoni stih. Stane životu sučelice i gleda mu u oči. I kuša odgonetnuti njegove zagonetke.

U ovoj najnovijoj, petoj po redu, u kratkom vremenu, zbirci svojih pjesma postavlja životu egzistencijalna pitanja. Kako je dobrih misli i dobrih sjećanja u ovoj zbirci. I kako će nas, čitamo li ih ozbiljno, onako kako su napisane, ove pjesme uozbiljiti, upaliti alarm u razumu i dušu – glavi i srcu!

SirokiBrijeg.info