Ove nedjelje Veliki Karneval u Ljubuškom koji se ne propušta!

Gosti iz inozemstva polagano pristižu i upoznavaju ljepote Ljubuškog, a organizatori i posljednje pripreme privode kraju. Sutra ujutro u 8 sati kreće završna i glavna faza 22.Ljubuškog Karnevala, zvana – Veliki Karneval.

Nakon jutarnjeg skupa u Prologu u 8 sati, velika auto-kolona kreće u 9 sati dobro poznatom rutom: Prolog – Teskera – Vašarovići – Grab – Veljaci – Vitina – Ljubuški.

Auto-kolona dolazi u Ljubuški malo prije 12 sati, gdje pučno u podne počinje skup svih karnevalskih skupina. U 12,30h međunarodna karnevalska povorka kreće ulicama grada prema Centru malih športova. Povorku predvode predstavnici FECC-a, među kojima će biti gradonačelnik Ivanić Grada, gospodin Željko Posilović, u pratnji supruge Ljiljane Posilović, te predstavnici FECC-a iz Čapljine; Ivan Raguž, Elena Sesar i Snježana Grgić.

Iza predstavnika FECC-a dolaze karnevalske skupine iz pet zemalja, a ukupno ovogodišnja povorka broji 19 karnevalskih skupina. Povorka pristiže na Centar malih športova oko 13h, gdje započinje središnji karnevalski program.

U sklopu središnjeg karnevalskog programa biti će predstavljene sve skupine iz povorke, uručiti će se simbolični pokloni gradonačelniku i predsjedniku Gradskog Vijeća, suditi će se Marku Karnevalu po mnogim točkama optužnice, a nakon presude uslijedit će i tradicionalna „Posmrtna besida Marka Karnevala.“

Nakon Markove beside, bit će proglašena i najkreativnija skupina ovogodišnje povorke, a predviđene su zahvalnice i pokloni za sve skupine u povorci. Program na Centru malih športova završava oko 14,30h.

U Prologu program započinje u 16h karnevalskim ručkom, a potom slijede nastupi KUD-ova, spaljivanje Marka Karnevala, vatromet, bal pod maskama, i dodjela nagrada za najbolje maske.

Novost u ovogodišnjem programu je što će prije početka povorke u gradu biti upriličen prijem kod ljubuškog gradonačelnika Nevenka Barbarića, za sve predstavnike FECC-a, s početkom u 11 sati.

Sve vas skupa pozivamo da svakako ne propustite vidjeti što smo ove godine pripremili!

Ljubuški Karneval