Ovako možete očistiti madrac u samo četiri koraka!

Svi znamo da madrac treba čistiti redovito, ali mnogi si postavljaju pitanje kako. Madrac nije jedna od onih stvari koje možete strpati u perilicu rublja stoga mu treba posvetiti drugu vrstu pažnje. Trebaju vam samo tri stvari kako bi vaš madrac bio čisti i higijenski, a to su usisavač, soda bikarbona i eterično ulje lavande. Slijedite ova 4 koraka i vaše će vam zdravlje biti zahvalno.

Za početak trebate pomiješati jednu čašu (ili dvije za bračni krevet) sode bikarbone i 4-5 kapi eteričnog ulja lavande. Stavite u neku posudu kako bi lakše pomiješali, odnosno protresli mješavinu.

1.korak

Skinite plahte s kreveta i stavite ih u perilicu rublja na najvišu temperaturu kako bi se uništile grinje i ostale moguće bakterije.

2.korak

Najbolje bi bilo da uzmete veliko kuhinjsko sito, u njega stavite mješavinu sode bikarbone i eteričnog ulja lavande te prospete ravnomjerno po madracu. Količinu sode ćete možda morati povećati ako imate veći krevet.

3.korak

Ovo je najteži korak jer zahtjeva strpljenje, a radi se o čekanju. Kako bi soda djelovala i izvukla sve nečistoće morate čekati barem jedan sat.

4.korak

Jednom kada je soda napravila svoju magiju, uzmite usisavač i sporo usisajte krevet kako bi usisali i sodu i svu ostalu nečistoću.

Vecernji.hr