Jednostavni trik kako bi limun što dulje ostao svjež

Limuni su najčešće korišteni agrumi koji pružaju brojne zdravstvene prednosti. Osim što obiluje vitaminom C, također sadrži flavonoide koji jačaju apsorpciju hranjivih tvari.

Većina nas drži limune u posudi na kuhinjskom stolu ili u dnevnom boravku jer djeluju estetski. Međutim, to nije najbolji način čuvanja limuna.

Limun može propasti nakon pet dana na sobnoj temperaturi. Time gubi mnoge prehrambene vrijednosti, a vitamin C je osjetljiv na svjetlost i toplinu. No, postoji jednostavno rješenje za očuvanje svježine limuna.

Kako čuvati limun?

Kako bi produžili rok trajanja limunu, najbolje je čuvati ga u hladnjaku u hermetički zatvorenoj plastičnoj vrećici. Pohrana limuna u hladnjaku usporava njihov dišni proces, što znači da je usporen proces starenja. Potpuno ograničavanje respiratornog procesa limuna, imat će suprotan učinak i na kraju uzrokovati brže propadanje. Stoga ga nemojte zamrzavati.

Hladnjak je idealno mjesto da se limun ohladi i sakrije od svjetla. Ovaj savjet se može primijeniti na sve agrume, koje na ovaj način možete čuvati i do četiri tjedna bez ugrožavanja prehrambenih svojstava.

CentarZdravlja.hr