Otvoren natječaj: Prijavite film na 17. MFF

ŠIROKI BRIJEG – Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 17. Mediteran Film Festival, koji će se održati od 24. do 27. kolovoza 2016. u Širokom Brijegu.

Autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje mogu prijaviti svoje filmove za natjecateljski program 17. MFF-a do 20. svibnja 2016. Svi detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala.

MFF djeli filmove u dva natjecateljska programa – selekcija kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekcija dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala Damir Čučić pregledat će sve one filmove koji budu poslani najkasnije do 20. svibnja 2016. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije, tijekom festivala odlučit će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, a jednu nagradu dodijelit će i publika.

Uz program u konkurenciji MFF prikazuje i najnovija svjetska filmska ostvarenja kao i radove domaćih autora. I ovu godinu Festival donosi filmske radionice za mlade, filmske kvizove, projekcije na otvorenom, te odličnu zabavu na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega, kazali su organizatori.

SirokiBrijeg.info