Otkazan tradicionalni Božićni koncert zborova iz općine Grude

Ova godina nas je sve zatekla pošašću korona-virusom. Mnoge smo stvari morali otkazati, mnoge odgoditi ili uraditi pod određenim mjerama zaštite od ovoga virusa. I mi u Matici hrvatskoj u Grudama sveli smo svoj program na minimum. Većinu smo stvari i događaja iz područja kulture otkazali čekajući, uz Božju pomoć, bolja vremena. Nadamo se da će doći!

Poznato Vam je svima, da je svake godine, počevši od 2005., Ogranak Matice hrvatske Grude, u dogovoru i suorganizaciji sa župnim uredima (župnicima) i voditeljima župnih zborova, župnih frama i drugih glazbenih organizacija s područja općine Grude, organizirao Adventsko – božićni koncert župnih i drugih zborova i glazbenih organizacija. Svake smo godine taj koncert radili u drugoj župi. Ovogodišnji 16. po redu koncert bio bi u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima, u nedjelju 20. prosinca 2020. godine u 17 sati.

Kao odgovorne osobe ove smo godine dogovorno odlučili otkazati ovaj koncert. Žao nam je iz dna duše zbog toga, ali zdravlje sviju na prvom je mjestu.

Ove bi godine bilo lijepo, naravno ako to dopuste prilike, kao i crkveni i državni poglavari, da ipak zapjevamo Novorođenomu Kralju u svojim župama, na otvorenom, svatko ispred svoje crkve, i to upravo u nedjelju 20. prosinca 2020. u 17 sati, i na taj način pokažemo svoju istinsku i duboku povezanost s Novorođenim Isusom, i povezanost nas vjernika međusobno u tom predblagdanskom duhu. Nas je ovaj koncert kroz ovih 15 godina povezao i združio. Pjevali smo svi zdušno iz svega srca, radovali smo se ovom susretu, o njemu pripovijedali i uvijek s nestrpljenjem čekali sljedeći koncert.

Stoga ne posustajmo, jer je upravo Božić svetkovina koja nas krijepi i ulijeva nam nadu. I uza sve nedaće trenutka i vremena u kojemu se nalazimo, radujmo se svim srcem Božiću koji dolazi, priopćili su iz Matice hrvatske Grude.

SirokiBrijeg.info